Την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 20 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τούτες τις μέρες διαμένουν περί τα 80 κορίτσια Δημοτικού, στη β΄περίοδο κοριτσιών Δημοτικού, την τρίτη κατά σειρά περίοδο της φετινής Κατασκήνωσης.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού παρακολούθησε όμορφο μουσικό πρόγραμμα, που ετοίμασαν οι κατασκηνώτριες, αναφέρθηκε στο όνομα που τα παιδιά έδωσαν στην κατασκήνωσή τους, «Άγκυρα αγάπης». Επεσήμανε την ανάγκη όλων «να νιώσουμε ασφαλείς, κάτι που συμβαίνει στο σπίτι μας, με τους γονείς μας. Όμως, θέλουμε να νιώθουμε ασφαλείς και στην ψυχή μας, που είναι πιο δύσκολο. Η ασφάλειά μας είναι ο Χριστός. Και τα ιερά Μυστήρια έχουν σκοπό να μας ενώσουν με τον Χριστό κι Εκείνος να είναι η άγκυρα της ζωής μας. Όταν είμαστε ενωμένοι μαζί Του, νιώθουμε και μεταξύ μας ασφάλεια, γιατί γινόμαστε αδέλφια. Να κρατήσετε μέσα σας την εμπειρία μιας μεγάλης οικογένειας, όπου η μία θα βοηθά την άλλη, θα μάθετε να ζητάτε συγγνώμη, να μοιράζεστε… Πολλοί θα πουν ότι σας αγαπούν. Όμως, μπορεί να σας διαψεύσουν. Ο Χριστός δεν θα σας διαψεύσει ποτέ. Είναι άγκυρα, η σταθερή παρουσία στη ζωή μας».

Ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τα κορίτσια να πάρουν μαζί τους την εμπειρία της κατασκήνωσης και να την συνεχίσουν στον σπίτι τους, να την μεταφέρουν στους γονείς, στα αδέλφια και στους φίλους τους. Ευχαρίστησε, τέλος, τον πνευματικό της κατασκηνωτικής περιόδου π.Δημήτριο Γουρνάρη, την αρχηγό κ.Ζωή Μάνου, τα στελέχη της κατασκήνωσης, όπως και τις κυρίες που διακονούν στην κουζίνα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.