Στον απόηχο του ελληνικού κλιματικού νόμου που προωθούν τα πολιτικά κόμματα, η Ελλαδική Εκκλησία σκοπεύει να δώσει και αυτή το «παρών» στους…αγώνες κατά τις κλιματικής αλλαγής.

Ενεργό ρόλο μάλιστα θα λάβουν οι ίδιοι οι κατά τόπους Μητροπολιτες.

Κύριοι πυλώνες θα είναι η ευαισθητοποίηση των πιστών για τα θέματα της οικολογίας αλλά και οι από κοινού «πράσινες δράσεις» της κάθε ενορίας.

Αυτά και άλλα πολλά επί του θέματος είπε στη «Θεσσαλία Τηλεόραση» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, Ιγνάτιος, σημειώνοντας πως η Ελλαδική Εκκλησία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα του «πράσινου Πατριάρχη», δηλαδή του Βαρθολομαίου.

«Θα συμμετάσχουμε σε ένα πρόγραμμα που θα αφορά τους Ορθοδόξους των Βαλκανίων σε συνεργασία με τη WWF Ελλάδος προκειμένου μέσα στις ενορίες να εργαστούμε για την ευαισθητοποίηση των ενοριτών άρα και των πολιτών ταυτόχρονα σε θέματα οικολογίας. Επελέχθηκε μία ενορία ως “πιλότος”, που θα είναι η Ευαγγελίστρια της Νέας Ιωνίας, ώστε από εκεί να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις οικολογικές στα ενεργειακά θέματα του ναού, θα προσπαθήσει να ενημερώσει ιδιαίτερα τους νέους αλλά και τους ενορίτες για θέματα οικολογίας και αργότερα θα υπάρξει μία μελέτη για το πως θα μπορέσει αυτό να επεκταθεί και σε άλλες ενορίες. Μετέχουμε με ενθουσιασμό».

Ο Μητροπολίτης σε άλλο σημείο αναφέρει:

«Έχουμε ανθρώπους πίστεως που θέλουν να σταθούν άξιοι στο να διαχειριστούν αυτό που ο Θεός μας παρέδωσε. Όταν πιστεύει στον Θεό Δημιουργό δεν μπορείς παρά να αγαπήσεις και το δημιούργημα, όχι μόνο την εικόνα του Θεού που είναι κάθε άνθρωπος, αλλά και τον παράδεισο που ουσιαστικά μας έχει δώσει έστω κι αν εμείς τον αμαυρώνουμε τον ίδιο τον κόσμο».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ΣΤΟ INSTAGRAM

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. Zoumpoulia 2 χρόνια πριν

    Η πράσινη ατζέντα παγκοσμίως είναι μια συγκεκαλυμενη κίνηση για εγκαθίδρυση παγκόσμιας κυβέρνησης και υποδούλωση όλων των λαών. Σαφώς η παγκόσμια κυβέρνηση δεν θα είναι δημοκρατική και σαφώς δεν θα διέπεται ούτε θα είναι ανθεκτική καν στο χριστιανικό αίσθημα. Ο πράσινος Πατριάρχης είναι η επιβεβαίωση των γραφών και προφητειών ότι πρώτοι οι ιερωμένος θα υποκυψουν στον διάβολο. Άλλωστε το χρώμα κάτι τέτοιο δηλώνει. Μη νομίζετε ότι ο Βαρθολομαίο ς δεν το κάνει ενσυνειδητα.

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.