Με αφορμή τον εορτασμό της Ινδίκτου, της αρχής δηλαδή του εκκλησιαστικού έτους, μίλησε στην ΕΡΤ ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος ο οποίος αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς πιστών έξω από ναούς, που αυξάνονται σιγά σιγά, χάρη στην «πειθώ που αρχίζει να αποδίδει», όπως σημείωσε.

«Όταν ξεκινάμε με την προσπάθεια της πειθούς, όταν μπορούμε να εξηγήσουμε στους ανθρώπους την ευθύνη που έχουν για τον εαυτό τους αλλά κυρίως για τους άλλους να μην μεταδώσουν την ασθένεια, αρχίζει να αποδίδει. Πρέπει να αποφύγουμε την υποχρεωτικότητα στο χώρο μας. Eλπίζω στην καλή διάθεση», ανέφερε o Μητροπολίτης Κ. Ιγνάτιος στην εκπομπή «Από τις Έξι».

Σχολιάζοντας την άρνηση μεγάλης μερίδας των πιστών αλλά και των κληρικών να εμβολιαστούν έναντι του κορΩνοϊού ο Μητροπολίτης ανέφερε:

«Δεν είναι κακοπροαίρετοι άνθρωποι. Είναι φοβισμένοι, προβληματισμένοι. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι ιατροί που μας δημιουργούν προβλήματα, οι οποίοι τοποθετούνται αρνητικά θεωρώντας ότι όλα είναι μια συνωμοσία της νέας εποχής και της νέας τάξεως πραγμάτων. Αυτό αποτελεί για μένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, το να πείσω ως επίσκοπος ιερείς και λαϊκούς να εμβολιαστούν. Εντούτοις, δόξα τω Θεό, μέρα με την ημέρα, αλλάζει η νοοτροπία και πείθονται όλοι πως πρέπει να είμαστε εμβολιασμένοι».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.