Ο μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος σε μήνυμά του προς του πιστούς που θα διαβαστεί στους ναούς ξεκαθαρίζει ότι στο μέλλον δεν θα συναινέσει επ’ ουδενί λόγω σε ένα νέο κλείσιμο των Ναών και σε καθολική απαγόρευση της τέλεσης της Θείας Λατρείας, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το «Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν τίθεται σε διάλογο επιστημονικό είναι ζήτημα πίστεως». Απευθύνει όμως συστάσεις για τη χρήση μάσκας, χωρίς εξαιρέσεις, εντός του Ιερού Ναού και την τήρηση των αποστάσεων, συστήνοντας “νηστεία και προσευχή” ως πνευματικό εξοπλισμό απέναντι στην πανδημία.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά του: «Από την αρχή αυτής της πρωτοφανούς κρίσης είχαμε προσωπικά χαρακτηρίσει την πανδημία ως παιδαγωγία Θεού. Για εμάς τους χριστιανούς, όλα συμβαίνουν, είτε επειδή τα θέλει ο Θεός, είτε επειδή τα επιτρέπει… Καθ’ όλο αυτό το διάστημα, προσπαθήσαμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, με αίσθημα σοβαρότητος, αλήθειας και ευθύνης. Με πνευματική διάκριση, το σύνολο των Επισκόπων της Εκκλησίας μας, προέκρινε την προστασία του αγαθού της υγείας και της ζωής. Για τον λόγο αυτό, δεχθήκαμε τα επώδυνα μέτρα που επιβλήθηκαν.

Προσωπικά, σας μιλώ συχνά για την αξία της εμπιστοσύνης μεταξύ μας. Θεωρώ ότι ορθά εμπιστευτήκαμε τους επιστήμονες και συμμορφωθήκαμε στους κανόνες των αρμοδίων αρχών. Ωστόσο, με παρρησία διακηρύξαμε ότι το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας δεν τίθεται σε διάλογο επιστημονικό• είναι ζήτημα πίστεως.

Βέβαια, το κλείσιμο των Ναών μας την περίοδο του Πάσχα μας πλήγωσε βαθιά. Θέλω, όμως, να σας διαβεβαιώσω ότι στο μέλλον δεν θα συναινέσουμε επ’ ουδενί λόγω σε ένα νέο κλείσιμο των Ναών και σε καθολική απαγόρευση της τέλεσης της Θείας Λατρείας».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. Αγγελος 3 χρόνια πριν

    Συγγνώμη είστε λοιμωξιολογος; στα ποσά κρούσματα ακόμη και στους κόλπους σας θα σοβαρευτείτε; κι επιτέλους ποιος σας έδωσε την άδεια να παίζεται με τη δημόσια υγεία; πανω απ όλα τελικά για εσάς είναι το χρημα; τόσο προκλητικά τόσο εξωφθαλμα;

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.