Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών από την ενορία αλλά και από πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, δείγμα της πνευματικής δίψας που τους διακρίνει, συνεχίζονται με επιτυχία οι κατηχητικές απογευματινές συνάξεις στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Δήμου Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο των “ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2022”.

Σήμερα, Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, – 18η ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων, ομιλητής ήταν ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Γρήγοριος, εκ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους
ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: “Σύ τίς εἶ ὁ κρίνων;”.

Ο π. Γρήγοριος στην ομιλία του μεταξύ των άλλων είπε: “Ο πνευματικός αγώνας του ανθρώπου αποβλέπει στην επίτευξη της σωτηρίας μας, με την συνέργεια του Αγίου Πνεύματος. Εμπόδιο όμως στον αγώνα μας αποτελεί το πάθος της κατακρίσεως, που είναι αναίρεση της αγάπης των αδελφών μας, και αποτελεί καρπό μίσους και μνησικακίας.

Ο λόγος του Θεού και των Αγίων Πατέρων μας προτρέπει να μην αρπάζουμε την κρίση από τον Θεό, και να μη κατακρίνουμε τους συνανθρώπους μας, διότι έτσι απομακρύνουμε την Χάρη του Θεού από τον πνευματικό μας αγώνα. Αντιθέτως, με αγάπη και προσευχή να συμπάσχουμε στις ασθένειες των αδελφών μας”.

Και κατέληξε: “Η διάκριση και η αγάπη είναι οι αρετές που οφείλουμε να καλλιεργήσουμε, αντί της εμπαθούς κατακρίσεως, ως και η αυτομεμψία, καθώς συναντούμε πολλά παραδείγματα στη ζωή της Εκκλησίας, ανθρώπων που μετανόησαν και αγίασαν. Με ταπείνωση και σύνεση, να πράττουμε το θέλημα του Θεού, αγωνιζόμενοι με επίγνωση τη σωτηρία μας”.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού.

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, ώρα 7.00 το απόγευμα, ομιλητής θα είναι ο Οσιολογιώτατος Ιερομόναχος π. Αρτέμιος, εκ της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους και θέμα: “Πίστη και εμπιστοσύνη στο Θεό”.

Η 18η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία Λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Αγγελής, Προϊστάμενος του Ιερού Προσκυνήματος Αναστάσεως Χριστού Σπατών.

Έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Ιωάννης Βαζούρας και Ιωάννης Τριανταφυλλόπουλος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.