Τη Γερόντισσα Μόνικα, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος, φιλοξένησε ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, όπου λαμβάνουν χώρα οι ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2022”. Η Γερόντισσα ανέπτυξε το θέμα: “Θέλω τον Χριστό ή κάτι από τον Χριστό;”.

Η Γερόντισσα Μόνικα στην εμπνευσμένη ομιλία της έθεσε κάποια καίρια ερωτήματα στο ακροατήριο, δίνοντας τις ανάλογες εύστοχες απαντήσεις, για ποια πραγματικά θα πρέπει να είναι η σχέση μας με τον Χριστό.

Συγκεκριμένα είπε: “Θέλουμε πραγματικά τον Χριστό; Μήπως θέλουμε κάτι από Αυτόν και όχι Αυτόν τον Ίδιο; Ποθεί η ψυχή μας τον Χριστό; Τον διψά; Τον αναζητά; Είναι μέλημα ο Θεός; Είμαστε δοσμένοι σ’ Αυτόν; Στη σχέση μας με τον Θεό μήπως λείπουμε εμείς; Μήπως ζητάμε κάτι από Εκείνον, αλλά όχι Εκείνον;

Στα ερωτηματικά αυτά, πρέπει να απαντήσει ο καθένας μέσα του, ώστε αν η σχέση μας με τον Θεό είναι συμφεροντολογική σχέση, να στραφούμε με μετάνοια σε μια αληθινή, ειλικρινή αγαπητική σχέση, ώστε να φθάσουμε να γίνουμε ένα μαζί Του.«Ίνα ώσινέν»”.

Ακολούθησε το καθιερωμένο “Ενοριακό Αρχονταρίκι” εντός του Ιερού Ναού, στο οποίο η Γερόντισσα Μόνικα απάντησε στα ενδιαφέροντα ερωτήματα τα οποία της υπέβαλε το ακροατήριο.

Η 11η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε οΑιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζώρζος, Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας καί Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορυδαλλού.

Έψαλε γυναικείος πολυμελής βυζαντινός χορός της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Τρικόρφου Φωκίδος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.