Με αξιοθαύμαστη πνευματική δίψα και αμείωτο ενδιαφέρον, πλήθος πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, αλλά και υπερπληθώρα πιστών που συμμετέχουν διαδικτυακά, συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020».

Ήδη συμπληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου (7η ημέρα), η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών εκδηλώσεων και σύμφωνα με το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη επιτυχία οι εξής εκδηλώσεις:

Α. Το πρωί έγινε η πρώτη συνάντηση των 11 τμημάτων κατηχητικών συνάξεων, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που διαθέτει ο Ιερός Ναός για το σκοπό αυτό.

Β. Άρχισαν τα μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας και Παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων.

Γ. Το απόγευμα, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ: “Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης”, παραγωγής του Ινστιτούτου: “Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός” στον ισόγειο Ιερό Ναό.

Σήμερα κοινοποιήθηκε στον Ιερό Ναό επισήμως από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γεώργιος Γεννηματάς” το αποτέλεσμα της 1ης φάσης-διημέρου ενοριακής εθελοντικής Αιμοδοσίας, που απετέλεσε την εισαγωγική εκδήλωση των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2020», με συνολικό αριθμό μονάδων 96. Θα ακολουθήσει η 2η φάση-διήμερο, ως επίλογος των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020».

Η 7η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Καλής, από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας.

Έψαλε βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δεμελή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.