Με την τέλεση του μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου στις 6.00 το απόγευμα και τη διανομή του αγιασμένου ελαίου στους πιστούς σε φιαλίδια, άρχισαν οι απογευματινές ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020», στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου κατά την 8η ημέρα των εορτίων.

Ακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020” στον Επίτιμο Πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, εντός του Ιερού Ναού.

Στην αρχή της εκδήλωσης το λόγο πήρε η επίτιμη Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κα Χρυσούλα Παρασκευά η οποία παρουσίασε την προσωπικότητα του τιμωμένου.

Ακολούθησε η ανάγνωση του σχετικού Αποσπάσματος Πρακτικού Συνεδρίας του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, από τον Γραμματέα του κ. Νικόλαο Λυσίμαχο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε στο πρόσωπό του αναφέροντας ότι από την παιδική του ηλικία βρέθηκε στην αγκαλιά της Εκκλησίας, γεγονός που επηρέασε στη συνέχεια και τη ζωή του.

Έχοντας την επιθυμία να γίνει δικαστής, αισθάνθηκε ωσάν απάντηση του Θεού τα όσα άκουσα από έναν ιερομόναχο στο Άγιο Όρος σχετικά με τον προβληματισμό του αυτό.

Ως δικαστής αντιλήφθηκε από νωρίς πόσο απαιτητικό είναι το λειτούργημά του και δεν ήταν λίγες οι φορές που ζήτησε τη φώτιση του Θεού για την εξεύρεση λύσεων στα δυσχερή θέματα των υποθέσεών του.

Μίλησε στη συνέχεια για τη σημασία της επιείκειας στις περιπτώσεις της ποινικής δικαιοσύνης ως συνέπεια και της εντολής του Χριστού “Γίνεσθε οὖν οἰκτίρμονες”.

Τέλος, σημείωσε με έμφαση την επίδραση που είχε στη σταδιοδρομία του η μελέτη του 81ου ψαλμού, που αναφέρεται στη σημασία του δικαστικού λειτουργήματος, αφού ως κριτής επιτελεί έργο Θεού επί της γης και οφείλει να φανεί αντάξιος στις απαιτήσεις που έχει ο Θεός από τους δικαστές.

Η εκδήλωση έφτασε στο αποκορύφωμά της με την απονομή του Βραβείου προς τον κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδη από το Πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Ματθαίο Χάλαρη.

Η 8η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε π. Κλαύδιος Καλαράς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σικυώνος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Κιάτου Κορινθίας και έψαλαν οι Πρωτοψάλτες κ.κ. Ηλίας Λαμπρόπουλος καί Ευάγγελος Καραμπάσης.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.