Ο μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας επιβεβαίωσε εμμέσως τη ρήξη του με τον Λεμεσού Αθανάσιο, για την οποία έγραψε χθες ο «Φ», κάνοντας λόγο για «δημιουργικές διαφωνίες».

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του με αφορμή το δημοσίευμα του «Φ» αναφέρει πως, «δημιουργικές διαφωνίες, όταν προκύπτουν, είναι θεμιτές και πάντοτε οδηγούν σε μια λειτουργική και ειλικρινή συνεργασία σε κάθε θεσμό, ενώ γνώμονας όλων είναι η επικράτηση της εν Χριστώ Αγάπης, της ειρήνης, του αλληλοσεβασμού και της αγαστής συνεργασίας τόσο στα όρια της τοπικής μας Εκκλησίας όσο και ευρύτερα μεταξύ όλων των Ορθοδόξων».

Σχετικά με τη στήριξη του από πιστούς προκειμένου να διεκδικήσει τον αρχιεπισκοπικό θρόνο, εμμέσως επιβεβαίωσε τη σχετική αναφορά στον «Φ», αναφέροντας πως «όλοι οι Ιεράρχες έχουμε ποίμνιο που διάκειται με αγάπη και συμπάθεια προς τον κάθε ένα από εμάς, και όταν ερωτηθούν, εκφράζονται ευμενώς για το έργο, που συντελείται στις Μητροπόλεις μας».

Πρόσθεσε δε, πως «αυτό αποτελεί φυσιολογική αντίδραση, αφού καθημερινώς ευρισκόμαστε, λειτουργούμε και εργαζόμαστε ανάμεσά τους».

Πάντως δεν παρέλειψε να επαναλάβει αυτό που ανέφερε και στον «Φιλελεύθερο», ότι δηλαδή η Εκκλησία της Κύπρου «έχει προκαθήμενο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο, Χρυσόστομο Β’», ευχόμενος όπως «ο Θεός του χαρίζει υγεία, έτη πολλά και δύναμη, ώστε να συνεχίσει το έργο του».

Ταυτόχρονα υποδεικνύει πως «τιμούμε, όπως οφείλουμε, και σεβόμαστε τον θεσμό του Αρχιεπισκόπου», για να προσθέσει πως «και η τελευταία σύναξη της Ιεράς Συνόδου, επιβεβαίωσε το καλό κλίμα και την άριστη συνεργασία που επικρατεί ανάμεσα σε όλους τους Ιεράρχες, μηδενός εξαιρουμένου».

Είμαι ευτυχής, «που η σχέση μου με όλα τα μέλη της Ιεράς Συνόδου είναι άριστη και δημιουργική», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πάντως, όπως πληροφορείται ο «Φ», μετά το χθεσινό δημοσίευμα, τα τηλέφωνα στη Μητρόπολη Ταμασού πήραν φωτιά. Ήδη, πιστοί της μητροπολιτικής περιφέρειας εξέφρασαν ετοιμότητα να συνδράμουν την προσπάθεια του Μητροπολίτη τους, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, κάτι το οποίο, άλλωστε, πράττουν και υποστηρικτές άλλων ιεραρχών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.