Συνεδρίασε χθες διαδικτυακά, υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου το Ανώτατο Συμβούλιο Ελληνικής Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό τη νέα του σύνθεση.

Η συνεδρίαση άρχισε με το καλωσόρισμα των νέων μελών, τον πρωτοπρεσβύτερο Παύλο Παλαιστίδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, Flushing NY, την Δρ. Ζωή Γαβριηλίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Αντιπρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Στέφανο Τσερπέλη, την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών κ. Στέλλα Κοκόλη, την εκπαιδευτικό κ. Μαρία Λίτσα-Χατζινάκου και τον εκπαιδευτικό κ. Ιωάννη Σιόλα.

Όλα τα μέλη εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις δράσεις και στο όραμα του Αρχιεπισκόπου και την αισιοδοξία τους για το μέλλον της ελληνικής παιδείας στην Αμερική μετά και από την παρατηρούμενη ραγδαία αύξηση των εγγραφών στα απογευματινά σχολεία της Αρχιεπισκοπής.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομοφώνως μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου, τη σύσταση Ταμείου για την Ελληνική Παιδεία για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων των ημερησίων και απογευματινών σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και την προώθηση της Ελληνικής παιδείας, της γλώσσας και του πολιτισμού.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος, οι πόροι του Ταμείου θα είναι δωρεές από ιδιώτες ή οργανισμούς που ενδιαφέρονται για την προώθηση της ελληνικής παιδείας και του πολιτισμού. Πρώτη θα συμβάλλει η Αρχιεπισκοπή χρησιμοποιώντας μέρος της διαθήκης της αείμνηστης Σουζάνας Μάδου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.