Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή και προσέλευση πλήθους ανθρώπων και μάλιστα πολλοί εξ΄ αυτών νέοι, στο κάλεσμα του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Κισάμου για την δημιουργία Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και την προσφορά αίματος στην Εθελοντική Αιμοδοσία, που το Τμήμα διοργάνωσε στους χώρους του Τσατσαρωνάκειου Πολύκεντρου της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου και Σελίνου. Στο ευχαριστήριο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, μεταξύ άλλων τόνισε ότι “η δράση αυτή θα επαναληφθεί για να έχουν την δυνατότητα προσφοράς και όλοι εκείνοι που προσήλθαν, αλλά λόγω παρέλευσης του χρόνου, δεν γεύθηκαν την χαρά της προσφοράς”.

Οι εγγραφές στο νεοϊδρυθέντα Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών ξεπέρασαν τις 130 και οι φιάλες αίματος που συγκεντρώθηκαν έφτασαν τις 60. Καθώς η προσέλευση πλήθους εθελοντών συνεχιζόταν και μετά την καθορισμένη ώρα το Τμήμα θα επαναλάβει τη δράση αυτή σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, κατόπιν συνεννόησης με την Τμήμα Αιμοδοσίας του Γ. Νοσοκομείου Χανίων. Ευθύνη συντονισμού της δράσης είχαν οι Εθελοντές Σαμαρείτες του Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου, με ορισθέντα υπεύθυνο τον Αρχηγό Στέφανο Καππή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος του Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου, εθελοντής αιμοδότης ο ίδιος, δήλωσε: «Με χαρά μετέχουμε σήμερα στην τόσο σημαντική και αναγκαία αυτή δράση του Τμήματος μας, δημιουργίας Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Μας συγκινεί ιδιαίτερα το γεγονός της τόσο μεγάλης, απρόσμενης συμμετοχής, ανθρώπων του τόπου μας, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την προσέλευση τόσων πολλών νέων ανθρώπων. Δηλωτικό της ευαισθησίας αλλά και του ανεπτυγμένου αισθήματος αλληλεγγύης και προσφοράς, κυρίως αγάπης προς τον έχοντα ανάγκη συνάνθρωπο μας, καθώς η πράξη αυτή αποτελεί κορυφαία απόδειξη έμπρακτης αγάπης προς τον συνάνθρωπο· ο οποίος μπορεί να σωθεί από την προσφορά του δικού μας αίματος.

Ευχαριστούμε από καρδιάς το πλήθος του κόσμου που προσήλθε και ενημερώνουμε ότι, σε χρόνο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα, η δράση αυτή θα επαναληφθεί για να έχουν την δυνατότητα προσφοράς και όλοι εκείνοι που προσήλθαν, αλλά λόγω παρέλευσης του χρόνου, δεν γεύθηκαν την χαρά της προσφοράς. Ιδιαίτερες οι ευχαριστίες μας προς τον Ιατρό κ. Μαρινάκη Γεώργιο, Μικροβιολόγο ως επίσης και τις Νοσηλεύτριες κ.κ. Νταμπακάκη Μαρία και Ορφανουδάκη Πηγή εκ της Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων, για την πολύτιμη συμβολή και αρωγή τους, την ευγένεια τους και το κλίμα εμπιστοσύνης που ενέπνευσαν στους προσερχόμενους», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Π.Τ. ΕΕΣ Κισάμου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.