Δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

Δικαιούχοι βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).

Δικαιούχοι επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Σπύρου Πρωτοψάλτη στον τηλεοπτικό σταθμό του Open: «Η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας θα υλοποιηθεί όπως ακριβώς υλοποιήθηκε η δίμηνη παράταση τους πρώτους πέντε μήνες του έτους, με αυτόματη καταβολή στους λογαριασμούς των δικαιούχων».

Οι δικαιούχοι, που η επιδότηση ανεργίας τους έληγε μέσα στον Ιούνιο, θα λάβουν τον Σεπτέμβριο 800 ευρώ καθώς θα έχουν συμπληρώσει δύο μήνες, χωρίς μάλιστα να χρειάζεται, να υποβάλλουν κάποια αίτηση.

Για τους εποχικούς υπαλλήλους, υπάρχει πρόβλεψη 50 ημερών ασφάλισης, προκειμένου να κατοχυρωθεί το τρίμηνο της επιδότησης ανεργίας.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ έχουν ήδη πιστοποιήσει και καταρτίσει στις σχετικές λίστες με τα ονόματα των δικαιούχων ώστε μόλις λάβουν την σχετική έγκριση από τα αρμόδια υπουργεία να προχωρήσουν στις πληρωμές.

Με τη δημοσίευση του ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ που έληξαν τους μήνες του καλοκαιριού.

ΟΑΕΔ: Σύμφωνα με πληροφορίες οι πληρωμές για το επίδομα ανεργίας και την κυβερνητική πρωτοβουλία για δίμηνη παράταση αναμένεται να γίνουν στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.