Το πρωί της 11ης Ιανουαρίου 2017, ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων κ. Νίρ Μπαρκάτ με τους συνεργάτες του, ομάδα από είκοσι περίπου άτομα επισκέφθηκε για τη εορτή των Χριστουγέννων και του Νέου πολιτικού έτους το Πατριαρχείο.

Τον Δήμαρχο και τη συνοδεία του δέχθηκε η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ἡμων και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά Πατέρων Αγιοταφιτων, ως του Πατριαρχικού επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ἡσυχίου, του Γέροντος αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. αριστάρχου, του Δραγουμανεύοντος αρχιμανδρίτου π. Ματθαίου και άλλων αγιοταφίτων Πατέρων.

Στην επίσκεψη αυτή ο Δήμαρχος Ιεροσολύμων μετέφερε στον Μακαριώτατο τις ευχές του για την γιορτή των Χριστουγέννων και τον διαβεβαίωσε ότι η Δημαρχία ενεργεί ό,τι δύναται για την ειρηνική και απρόσκοπτη συνύπαρξη όλων των κατοίκων της Ιερουσαλήμ και των Χριστιανών της Αγίας Γης.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για τις ευχές και την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για την Ιερουσαλήμ και τους Χριστιανούς προσκυνητές και είπε ότι το Πατριαρχείο επιθυμεί την διατήρηση του θρησκευτικού και του πνευματικού χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ και την ειρηνική συμβίωση των οπαδών των θρησκευμάτων σε αυτή.

Ο Δήμαρχος προσέφερε στον Μακαριώτατο γλυκίσματα και ο Μακαριώτατος προσέφερε στον κ. Μπαρκάτ ανθοδοχείο από πορσελάνη με παραστάσεις από την Ιερουσαλήμ.

 

 

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.