Ακυρώνεται η δράση του Δήμου Σερρών να μεταφέρει μέσω εθελοντών το Άγιο φως στα σπίτια των Σερραίων.

Πρόκειται για μία προσπάθεια στην οποία, θα προχωρούσε ο Δήμος Σερρών σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτης και με τη βοήθεια ενός δικτύου εθελοντών.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσαφής είχαν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Ωστόσο, οι χθεσινές ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά έβαλαν “φρένο” στην όλη προσπάθεια, όπως ανακοίνωσε ο κ.Χρυσάφης με ανάρτηση του στη σελίδα του στο facebook.

Ο Δήμος Σερρών με την ευλογία και την συνεργασία της Ι.Μ. Σερρών και Νιγρίτας και με την βοήθεια των εθελοντών του Δήμου Σερρών, είχε σχεδιάσει να μεταφέρει το Άγιο Φως σε κάθε σπιτικό του Δήμου, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τα μέτρα προστασίας άλλων δράσεων όπως το “βοήθεια στο σπίτι”, “κοινωνικό συσσίτιο” και τόσων άλλων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της υποστήριξης και ασφαλούς λειτουργίας του “μένουμε σπίτι”.

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκος Χαρδαλιάς, έχοντας υπόψη του ανάλογη δράση και άλλων Δήμων της χώρας, κατά την τακτική ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας, χθες, ρητά τοποθετήθηκε λέγοντας ότι, κάτι τέτοιο δε μπορεί να επιτραπεί.

Ο Δήμος Σερρών, ως εκ τούτου, ακυρώνει την πραγματοποίηση της παραπάνω δράσης, σεβόμενος απόλυτα τις αποφάσεις των θεσμοθετημένων οργάνων για τη διαχείριση της κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας.

Θέλω να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγο όσο και στην υπέροχη ομάδα εθελοντών μας καθώς και των δημοτικών μας υπαλλήλων που ανταποκρίθηκαν θετικά στον σχεδιασμό της δράσης.

Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να είναι μαζί σας, δίπλα σας, λεπτό προς λεπτό και θα συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες, στηρίζοντας την πόλη και τα χωριά των Σερρών, με κάθε τρόπο, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Το Άγιο Φως, φέτος μπορεί να μην καταφέρουμε να το ανάψουμε στο καντηλάκι των σπιτιών μας αλλά είμαι σίγουρος ότι θα ανάψει στις ψυχές όλων μας!

Η μάχη συνεχίζεται!
ΜΕΝΟΥΜΕ ΥΓΙΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ!

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.