Εξαιρετικά θετικές είναι οι εξελίξεις, προς επιβεβαίωση της «δημοκρατικής» για την απεμπλοκή του έργου της ανέγερσης του Ιερού Ναού του Κωνσταντίνου του Υδραίου, πολιούχου της Ρόδου στην κτηματολογική μερίδα ΚΜ ΙΙΙ-98 Οικοδομών ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ ΑΕ.

Θυμίζουμε ότι η λύση προτάθηκε σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλου, του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, της γενικής διευθύντριας της ΕΤΑΔ κ Αγγέλας Μιχαλοπούλου, της διευθύντριας κ. Σοφίας Φαλτσέτα και της υπεύθυνης του τομέα παραχωρήσεων κ. Σοφίας Γεωργάκου.
Επιτεύχθηκε πλέον ότι η κτηματολογική μερίδα εντός της οποίας έχει ανεγερθεί το Πατριαρχικό Κέντρο (Πανορθόδοξο Κέντρο) θα παραχωρηθεί εκ νέου για την υλοποίηση του στόχου.
Η ΕΤΑΔ την 10η Σεπτεμβρίου 2021 απέστειλε στον Δήμο Ρόδου και στην Μητρόπολη το ακόλουθο έγγραφο:
«ΘΕΜΑ: Ακίνητο με ΑΒΚ 25 Ρόδου-Απάντηση σε αίτημα
ΣΧΕΤ.: 1. Το με α.π. 783/15.09.2020 (α.π. ΕΤΑΔ 9840/15.09.2020) αίτημα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου.
2. Το με α.π. 2/24859/26.05.2021 (α.π. ΕΤΑΔ 6742/26.05.2021) αίτημα του Δήμου Ρόδου
Σε απάντηση των ως άνω σχετικών αιτημάτων σας προς παραχώρηση του ΑΒΚ 25 Ρόδου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε κατ’αρχάς ότι, βάσει του άρθρου 196 του Ν. 4389/2016 και σύμφωνα με τον ισχύοντα «Κανονισμό εκμισθώσεων, μισθώσεων, παραχωρήσεων, εκποιήσεων, ανταλλαγών, αγορών και αντιπαροχών της ΕΤΑΔ Α.Ε», τα ακίνητα διαχειριστικής αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ δεν παραχωρούνται άνευ ανταλλάγματος και δύνανται να παραχωρηθούν απευθείας σε ΟΤΑ και ΝΠΔΔ μόνον εφόσον χρησιμοποιηθούν για συναφείς κοινωφελείς σκοπούς.
Σχετικά με την πρότασή σας για αξιοποίηση του εν θέματι ακινήτου, με σκοπό την εξυπηρέτηση θεμελιωδών αναγκών λειτουργίας των δύο φορέων, αλλά και για την ολοκλήρωση ανέγερσης του Ιερού Ναού Αγ. Κωνσταντίνου Υδραίου, μαζί με όλες τις υποστηρικτικές υποδομές, σας γνωρίζουμε ότι εξετάζουμε καταρχήν θετικά την πρότασή σας, με τους εξής κατ’αρχήν όρους:
-Διάρκεια παραχώρησης: 20 έτη, με δυνατότητα μονομερούς παράτασης για 10+10 επιπλέον έτη (υπό προϋποθέσεις).
-Ετήσιο αντάλλαγμα ίσο με 30.000 €.
– Προθεσμία υλοποίησης κατασκευαστικών έργων: 5 έτη.
-Παραχώρηση προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με υπέρ αυτής εγγύηση του Δήμου Ρόδου αναφορικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις προς την ΕΤΑΔ.
– Χρήση του αναγερθησομένου Συνεδριακού Κέντρου από την ΙΜ Ρόδου και τον Δήμο Ρόδου για αποκλειστικά δικές τους εκδηλώσεις.
Σε περίπτωση που η ΙΜ Ρόδου και ο Δήμος Ρόδου προβούν στη μίσθωση του Συνεδριακού Κέντρου σε τρίτο, τότε υποχρεούνται στην καταβολή ποσοστού 50% των εσόδων τους υπέρ της ΕΤΑΔ.
– Ανέγερση και συντήρηση των εγκαταστάσεων με μέριμνα, κίνδυνο και έξοδα της ΙΜ Ρόδου ή/και του Δήμου Ρόδου. Οι εγκαταστάσεις θα παραμείνουν αζημίως στην ΕΤΑΔ μετά το πέρας της παραχώρησης.
Κατόπιν των ανωτέρω, εντός των επομένων ημερών θα σας προωθήσουμε υπηρεσιακώς τυποποιημένο σχέδιο σχετικής σύμβασης, προκειμένου να διαμορφωθεί από κοινού το τελικό προς υπογραφή κείμενό της, εντός των αντιστοίχων νομικών πλαισίων λειτουργίας των συμβαλλομένων φορέων.
Με εκτίμηση,
Ο Διευθύνων Σύμβουλος
Στέφανος Δ. Βλαστός».

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.