ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Κορωνοϊός στη Βοιωτία: Αυστηρό lockdown και στον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων- Αυστηρό lockdown στην περιοχή - Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 6 το πρωί μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021 .

«Όλα ξεκίνησαν από τη συρροή πιστών στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους», λέει ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων
Η συρροή πιστών στη θεία λειτουργία ανήμερα της γιορτής των Χριστουγέννων στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπου στην Αλίαρτο Βοιωτίας είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η πηγή του κακού των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που ελήφθησαν για την περιοχή πριν από λίγη ώρα μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων Γιώργος Ντασιώτης αυτή την στιγμή έχουν καταγραφεί περισσότερα από 30 νέα κρούσματα με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για μεγαλύτερη διασπορά:

«Μιλάμε για καταγεγραμμένα περισσότερα από 30 κρούσματα, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια μεγαλύτερη διασπορά, καθώς η κατηγορία του πληθυσμού που ήρθε σε επαφή μεταξύ του είναι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μεγαλύτερη. Όλα τα κρούσματα αυτή την στιγμή είναι σε περιορισμό, γι αυτό και κάπως ελέγχεται η κατάσταση ως προς την διασπορά. Μιλάμε για την Αλίαρτο, όπου σύμφωνα με την έρευνα που έχουμε κάνει, όλα ξεκίνησαν από συρροή πιστών σε κάποια ενορία την ημέρα των Χριστουγέννων. Ο ιερέας είναι διασωληνωμένος σε νοσοκομείο της Χαλκίδας, πηγαίνει όμως καλά. Μιλάμε για τον Άγιο Χαράλαμπο Αλιάρτου. Υπάρχει κινητοποίηση ώστε να μην υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά. Γίνονται καθημερινά τεστ κι όλα φαίνεται πως είναι από την ίδια πηγή, δεν έχουμε κάποια ορφανά που θα μας προβλημάτιζαν επιπλέον».

Τα έκτακτα μέτρα που τίθενται σε ισχύ

Τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Τετάρτη 06/01/2021 και ώρα 6 το πρωί μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021 και είναι τα εξής:

– Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.

– Από τις 18:00΄ έως τις 05:00΄ απαγόρευση οποιαδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός του Δήμου, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

– Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών.

– Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου κ.λπ.).

– Λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

– Λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί.

– Επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της ως άνω Κοινότητας.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν μέχρι την Παρασκευή 15/01/2021, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.