ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Τζον Κατσιματίδης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Μιχάλης Ψαρός πρώην ταμίας της Αρχιεπισκοπής με κοινή τους δήλωση, στηρίζουν και επικροτούν εγκαρδίως την απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, για την έγκριση προσωρινής χρήσης πολλαπλών μεταλλικών κοχλιαρίων για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας.

Ολόκληρη η δήλωση έχει ως εξής:

«Επικροτούμε κατά τον πλέον δυνατό τρόπο την ολοκληρωτική μας υποστήριξη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για την έγκριση και ενθάρρυνση του για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με ειδικό τρόπο αυτή την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας. Ιδιαίτερα επικροτούμε την χρήση πολλαπλών κοχλιαρίων, ένα για κάθε ενορίτη, ως μία αποτελεσματική και ποιμαντική ανταπόκριση η οποία παρέχει ασφάλεια στους Ελληνορθόδοξους Πιστούς της Αμερικής.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν και εξακολουθεί να είναι μία σοβαρή πρόκληση για την Εκκλησία, όπως είναι και για κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα τώρα, όταν οι νέοι μας προσβλέπουν στους ηγέτες της Εκκλησίας μας για σοφία η οποία να είναι τόσο λογική, όπως είναι εδραιωμένη μέσα στην Παράδοση μας. Αυτή η ποιμαντική διευκόλυνση στην λειτουργική μας Παράδοση, η οποία ευκρινώς αναπτύσσεται δια μέσου των αιώνων, φανερώνει πραγματική αγάπη και το είδος εκείνο της ηγεσίας που υπηρετεί τους ανθρώπους.

Εχομε πληροφορηθεί πως κατά τα πρώτα χίλια χρόνια δεν χρησιμοποιείτο η λαβίδα και πως οι πιστοί έπιναν από το Ποτήριο και λάμβαναν το Σώμα του χριστού στα χέρια τους. Στην συνέχεια έγινε αλλαγή. Δεν είναι δυνατόν που το Αγιο Πνεύμα ομιλεί στην Εκκλησία στη διάρκεια αυτών των ημερών της Πεντηκοστής να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;

Επικροτούμε εγκαρδίως τον Αρχιεπίσκοπο και ενθαρρύνουμε να υπάρξει ανοιχτό μυαλό καθ’ όλη την Εκκλησία, καθώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την παγκόσμια πανδημία.

Τζον Κατσιματίδης Αρχων Νοτάριος –Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Μάικλ Ψαρός Αρχων Οστιάριος – Πρώην Ταμίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Πηγή: Eθνικός Κήρυξ

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.5 (4 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρια Αννα

Ο Θεός να συγχωρήσει την Άνομη και Βλάσφημη αυτή απόφαση. Καλή δημόσια μετάνοια να έχετε και να θυμάστε ότι αν πάψατε να πιστεύεται στην Αιώνια Ζωή που προσφέρει το μυστηρίο της Θειας Μετάληψης, δηλαδή ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός καλύτερα να απομακρυνθείτε από τους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησιας. IC XC NI KA τώρα και πάντοτε και εις τους αιώνες των αιώνων ΑΜΗΝ