Σε απάντηση κάποιου κειμένου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και προς αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνω τους χριστιανούς μας σχετικά με το ναΐδιο του Οσίου Παϊσίου στον «Πλατανότοπο» Μαΐστρου.

Ο Ναός είναι ιδιωτικός, όμως, «άνοιξε» παράνομα σε δημόσια λατρεία με συνέπεια την αδιαφανή διαχείρισή του. Το υπήγαγα στη διαχείριση του Ενοριακού Ναού Αγίου Ελευθερίου (επειδή η Αγία Μαρίνα είναι Προσκυνηματικός και όχι Ενοριακός Ναός), ώστε να τυγχάνει διαφανούς διαχειρίσεως και δημόσιας λατρείας και οι ιδιοκτήτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας εναντίον της Ιεράς Μητροπόλεως και ζήτησαν την ακύρωση της ένταξης του Ναϊδίου τους στη δημόσια διαφανή διαχειριστικά διαδικασία που ισχύει για όλους τους Ναούς της Χώρας ανεξαιρέτως.

Η Απόφαση του ΣτΕ μου επέβαλε «ως υποχρεωτικώς οφειλομένη νόμιμη ενέργεια» τη σφράγιση του ναϊδίου του Οσίου Παϊσίου, επειδή απεδείχθη ότι το ναΐδιο παρέμενε ανοιχτό καθημερινά. Οι ιδιοκτήτες επανήλθαν εναντίον της Ιεράς Μητροπόλεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να το ανοίξουν ξανά και να το διαχειρισθούν κατά την ιδική τους προσωπική κρίση.

Καλώ τους χριστιανούς αδελφούς μας να εντείνουν τις προσευχές τους, ώστε να ανοίξει το ναΐδιο (αφού το θέλουν οι ιδιοκτήτες), όμως βάσει των νομίμων διαδικασιών που ισχύουν για όλους τους Ενοριακούς, Προσκυνηματικούς και Ιδιωτικούς Ναούς της Χώρας μας σύμφωνα με την ειδική Νομοθεσία.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.