Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.Ιγνάτιος, προέβη στην ακόλουθη δήλωση, κληθείς να σχολιάσει το Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, σχετικά με τις οργανικές θέσεις και τη μισθοδοσία του Εφημεριακού Κλήρου.

«Είναι μία πολύ σημαντική εξέλιξη η οποία αφορά ουσιαστικά στην εκπλήρωση της συμβατικής υποχρέωσης που είχε το Ελληνικό Κράτος απέναντι στην Εκκλησία, με την απόκτηση της περιουσίας της. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αυτό που πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό και σαφές από όλους, είναι ότι δεν επιβαρύνεται με καμία επιπλέον δαπάνη ο Κρατικός Προϋπολογισμός, αλλά κατοχυρώνονται οι οργανικές θέσεις των Ιερέων που μισθοδοτούνται ήδη από το Ελληνικό Δημόσιο.»

Στην ίδια δήλωση επισημαίνεται πως: «…χωρίς κανένα κόστος επιλύεται ένα πρόβλημα που ναρκοθετούσε πολλές φορές τις σχέσεις μεταξύ Κράτους – Εκκλησίας και δεν διασφάλιζε τους Ιερείς, οι θέσεις των οποίων μπορούσαν να αμφισβητηθούν νομικά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Η άποψή μας για το Νομοσχέδιο είναι απόλυτα θετική και ευχόμαστε να φτάσει στην τελική ολοκλήρωση με το Προεδρικό Διάταγμα που θα κατανέμει πλέον τις Οργανικές Εφημεριακές θέσεις στην κάθε Ιερά Μητρόπολη, η οποία στη συνέχεια θα έχει τη δυνατότητα της λειτουργικής αξιοποίησης των δυνατοτήτων αυτού του Νομοσχεδίου, σύμφωνα με τις ανάγκες και τα δεδομένα της. Υλοποιείται έτσι η υπόσχεση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός στον Αρχιεπίσκοπό μας”.

Η ιστορικής σημασίας αυτή εξέλιξη, αποτελεί προσωπική επιτυχία του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας κ.κ. Ιερωνύμου και δικαιώνει απόλυτα τους προσωπικούς του αγώνες και την πατρική του αγωνία, για την αποκατάσταση του Εφημεριακού Κλήρου της πατρίδας μας. Επιπλέον αποδεικνύει περίτρανα το άριστο κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Εκκλησίας και του αρμοδίου Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με την καθοριστική συμβολή της Υπουργού κ.Νίκης Κεραμέως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.