Τι κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος για την προστασία των αγιορειτών από ξένες παρεμβάσεις και επιβουλές διερωτάται ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, σε δήλωσή του για την ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, που κάνει λόγο για αντι-ρωσική προπαγάνδα στην Ελλάδα, εμπλέκοντας και τον ίδιον.

Στις 14 Ιουλίου 2022 το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέδωσε ανακοίνωση με θέμα «Επισκόπηση ανακριβών δημοσιεύσεων για ρωσικά θέματα στα ελληνικά MME».

Σε αυτή την ανακοίνωση παρουσιάζονται διάφορα δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου για τις ρωσικές ενέργειες ως ψευδείς ειδήσεις και ως δήθεν προπαγάνδα υπό την καθοδήγηση της Ουάσινγκτον!

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών κάνει λόγο και για τις δηλώσεις του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου αρχιμ. Βαρθολομαίου για την παρουσία και δράση ρώσων εθνικιστών στο κατειλημμένο κεντρικό κτήριο της Μονής με λάβαρα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας.

Ο ηγούμενος μιας αγιορείτικης μονής στοχοποιείται προσωπικά από το υπουργείο εξωτερικών μιας μεγάλης δύναμης με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Τι κάνει άραγε το υπουργείο εξωτερικών της Ελλάδος για την προστασία των αγιορειτών και των συνόρων του Αγίου Όρους από ξένες σε αυτό παρεμβάσεις και επιβουλές;

Το πλήρες δελτίο τύπου του υπουργείου εξωτερικών της Ρωσίας βρίσκεται στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://mid.ru/ru/press_service/publikacii-i-oproverzenia/oproverzenia1/nedostovernie-publikacii/1821864/

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.