Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, ενημερωθείς για το θλιβερό συμβάν της βάναυσης επιθέσεως σε βάρος μιας αφοσιωμένης ενορίτισσας του Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης South Yarra, στη Μελβούρνη, επικοινώνησε άμεσα για να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας της και ζήτησε να διαβιβαστούν προς την οικογένειά της οι προσωπικές ευχές του για ταχεία και πλήρη ανάρρωση, καθώς και η πατρική συμπάθεια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Για το εν λόγω περιστατικό, ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Μακάριος δήλωσε: “Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου, όπως και την έντονη αποδοκιμασία μου, για αυτή τη βίαιη ενέργεια με θύμα ένα αγαπητό σε όλους μέλος της Εκκλησίας μας, με μακρά και θυσιαστική προσφορά στην Ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Μελβούρνη.

Επιθυμώ να διαβεβαιώσω ότι Ιερά Αρχιεπισκοπή μας θα βρίσκεται σθεναρά στο πλευρό της νοσηλευόμενης ενορίτισσάς μας, για ό,τι απαιτηθεί σε αυτήν την πορεία ανάρρωσής της.

Προτρέπω τον κλήρο και τον λαό να προσευχηθούν θερμά στον Θεό για την αποκατάσταση της υγεία της, καθώς και για την ειρήνευση των ψυχών όλων των ανθρώπων και την απαλλαγή τους από κακούς λογισμούς οι οποίοι οδηγούν στην άσκηση βίας.

Είθε οι υπαίτιοι της αποτρόπαιας αυτής ενέργειας να αναλογιστούν την ασέβεια που διέπραξαν και την αδικία που προκάλεσαν, και να μετανοήσουν ειλικρινώς”.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.