ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE - ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ: Ξεκινά η δίκη την ερχόμενη εβδομάδα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής της «Κιβωτού», πατήρ Αντώνιος.

Η δίκη για τα πλημμελήματα έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 5 Σεπτεμβρίου και στους κατηγορουμένους περιλαμβάνονται στελέχη και εργαζόμενοι των δομών της οργάνωσης στο Διμήνι, στον Ανω Βόλο, στη Χίο και στον Κολωνό.

Αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για βαριά σωματική βλάβη, απειλή, καθώς και επικίνδυνη σωματική βλάβη ανηλίκου με μεθοδευμένη πρόκληση εξάντλησης κατά συρροή.

Σε 7 σημεία η υπερασπιστική γραμμή από την πλευρά του π Αντωνίου Παπανικολάου

1) Για τις υποθέσεις κακοποίησης σε Διμήνι και Βόλο, οι κατηγορούμενοι καταγγέλουν τις κατηγορίες ως ψευδείς και κατασκευασμένες. Καταθέτουν επίσημο ημερολόγιο λειτουργίας που υφίστατο σε κάθε δομή με αναλυτικά δελτία κινήσεως κάθε εργαζομένου, εθελοντή, φιλοξενούμενου και μελών της διοίκησης. Ζητούν επίσης άρση τηλεφωνικού απορρήτου μιας και όπως ισχυρίζονται τα δύο φερόμενα ως θύματα, στις ημερομηνίες που περιγράφουν την υποτιθέμενη κράτηση και κακοποίησή τους, είχαν συνομιλήσει αρκετές φορές με συγγενικά τους πρόσωπα παρουσιάζοντας τις συνθήκες διαβίωσης στις δομές της Κιβωτού ως ειδυλλιακές.

2) Αναφορικά με τις βαριές χειρωνακτικές εργασίες, διαψεύδουν κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι το παιδί «έσπαγε πέτρες σε ένα βουνό», ενώ τις νύχτες παρέμενε κλειδωμένος σε σπίτι. Με τη συνδρομή εθελοντών μαρτύρων και των καθηγητών που επέβλεπαν τα συγκεκριμένα παιδιά – κατηγόρους η πλευρά του π Αντωνίου θα καταδείξει ότι μέσα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της δομής υπήρχαν δρασηριότητες με σκοπό την μάθηση και την ψυχαγωγία, ενώ ακόμη και η στελέχωση των μαγειρείων ήταν μια συνήθης πρακτική στα πλαίσια της κοινωνικοποίησης των φιλοξενούμενων στην Κιβωτό πάντοτε με επίβλεψη ειδικών.

3) Εστιάζουν στο παρελθόν των ΄΄δύσκολων περιπτώσεων΄΄ αρκετών φιλοξενούμενων στην Κιβωτό που σήμερα εγκαλούν τον πατέρα Αντώνιο, φέρνοντας στο προσκήνιο το παραβατικό τους παρελθόν, τα ατοπήματα που διέπραξαν ακόμη και μέσα στις δομές της Κιβωτού σημειώνοντας πως γι αυτά όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν όπως αναφέρουν αλλά υπήρχε έντονο ενδιαφέρον από τους ειδικούς για τα παιδιά αυτά και προσπαθούσαν με αγάπη και συζήτηση να τα βοηθήσουν να βελτιώσουν το χαρακτήρα τους.

4) Για τα ζητήματα των βίαιων χτυπημάτων και γενικά της κακοποίησης, η πλευρά του π Αντωνίου και στελεχών των δομών που βρίσκονται κατηγορούμενοι τονίζουν ότι ουδέποτε στα 23 χρόνια λειτουργίας κανένας τρόφιμος δεν είχε παραπονεθεί, δεν είχε καταγγείλει καμία άσχημη συμπεριφορά, κανένας συγγενής δεν έχει εγκαλέσει τη διοίκηση του π Αντωνίου για το οτιδήποτε ενώ το έργο γινόταν πάντα σε συνεργασία με εισαγγελικές αρχές, κοινωνικούς λειτουργούς και τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης κατατίθενται μαρτυρίες γονέων ότι έστελναν τα παιδιά τους εκεί ακόμη και χωρίς σοβαρό λόγο, μιας και οι εγκαταστάσεις προσομοιάζουν με αυτές ενός πεντάστερου ξενοδοχείου ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν οι ένορκες καταθέσεις παιδιών και ενηλίκων φιλοξενουμένων για την άψογη συμπεριφορά του π Αντωνίου και των συναργατών του σε αυτά και πως όλα τον αγαπούσαν σαν πατέρα τους.

5) Η απόλυση ακατάλληλου υπαλλήλου το 2018 και η αρχή της πλεκτάνης

Η πλευρά των κατηγορουμένων αναμένεται να υποστηρίξει πως το κουτί της Πανδόρας για την εκδίωξη του π Αντώνιου άνοιξε ουσιαστικά το 2018 όταν ο ίδιος έδιωξε γυναίκα υπάλληλο που δεν είχε την αρμόζουσα συμπεριφορά στα παιδιά. Εκείνη εκδικητικά υπονόμευε διαρκώς έκτοτε τον π Αντώνιο μέσω ανθρώπων δικών της που είχε μέσα στις δομές ενώ όπως αναφέρει η πλευρά των κατηγρουμένων είναι εκείνη που φέρεται να έχει ξεσηκώσει και παρασύρει τα παιδιά που έχουν κινηθεί διαστικά κατά του ιδρυτού της Κιβωτού του Κόσμου πληρώνοντάς τους ακόμη και δικαστικά έξοδα.

Να σημειωθεί πως καταλυτική είναι και η μαρτυρία πρώην εργαζόμενης που εκδιώχτηκε από τη νέα διοίκηση της Κιβωτού του Κόσμου με την κατηγρία για κοκκινίλες στα χέρια των παιδιών, όταν όμως ζήτησε γραπτώς τους λόγους απόλυσής της από τη νέα διοίκηση τόσο εκείνη όσο και άλλοι 2 συνάδελφοι, η διοίκηση δεν απέστειλε το αναγκαίο έγγραφο και η κοπέλα κινείται νομικά κάνοντας λόγο για παράνομη απόλυση και συκοφαντική δυσφήμηση με στόχο να πληγούν επαγγελματικά όσοι είχαν σχέση με τον π Αντώνιο.

6) Οι βραβεύσεις και η διεθνής αναγνώριση

Ένα άλλη σημείο της υπερασπιστικής γραμμής είναι τα βραβεία σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο που έχει λάβει ο πατήρ Αντώνιος και η Κιβωτός του Κόσμου αποτελώντας για 2 δεκαετίες έναν οργανισμό πρότυπο στην παιδική φροντίδσ.

7) Τα ΚΙΝΗΤΡΑ

Ιδιαίτερος λόγος γίνεται αναφορικά με τα κίνητρα των επιθέσεων. Οι κατηγορίες για κακοποιήσεις, βιαιοπραγίες , τα ψεύτικα δήθεν κλουβιά που έμπαιναν παιδιά, αποτέλεσαν τον παρονομαστή για να εφαρμοσθεί το άρθρο του νόμου του 2022 περί μη έυρυθμης λειτουργίας οργανισμών παιδικής προστασίας και να αφαιρεθεί η διοίκηση της Κιβωτού από το περιβάλλον του πατρός Αντωνίου.

Μάρτυρες θα προσέλθουν Ιερείς και λαικοί, γονείς παιδιών για να διαφωτίσουν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών στην Κιβωτό.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.