Με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής της παραπονούμενης συνεχίστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας η πολύκροτη δίκη του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του, το 1981. Η γυναίκα είχε αναφέρει ενώπιον του Δικαστηρίου προχθές, ότι πήγε στο γραφείο του τέως Κιτίου πέντε φορές προκειμένου να λάβει βοήθημα 200 λιρών ως ορφανό επειδή απεβίωσε ο πατέρας της.

Την πέμπτη φορά, όπως υποστήριξε, ο Μητροπολίτης «κλείδωσε την πόρτα, μου είπε να κάτσω και με ρώτησε εάν θέλω κάτι να πιω. Είπα “όχι” και ήρθε και έκατσε δίπλα μου. Ακολούθως με έσπρωξε από τους ώμους και έπεσα προς τα πίσω. Αυτός έπεσε από πάνω μου και έβαλε τα χείλη του στα δικά μου. Εγώ άρχισα να φωνάζω υστερικά. “Άνοιξε μου να φύω, άνοιξέ μου να φύω”. Αυτός έβαλε το χέρι του στο στόμα μου για να μην ακούγονται οι φωνές και με το χέρι του άρπαξε το πόδι μου, για να μην κλωτσήσω».

Η μητέρα της παραπονούμενης στήριξε όσα υποστήριξε η κόρη της αναφέροντας ότι λόγω του ότι πέθανε ο σύζυγος της την έστειλε, έπειτα από συστάσεις γείτονα, να πάει να πάρει βοήθημα από τον τότε Μητροπολίτη Κιτίου. Όπως είπε την τελευταία φορά η κόρη της επέστρεψε σπίτι και έκλαιγε και μπήκε στο δωμάτιο της. “Μετά μου είπε ότι ετσίππωσε πάνω της ο Δεσπότης”. Όπως ανέφερε στο Δικαστήριο η μητέρα της παραπονούμενης ακολούθως κάλεσε γιατρό που της έδωσε ηρεμιστικά χάπια. ” Η κόρη μου εν εξεπέρασε ποτέ τούτο που έγινε. Έπινε χάπια της κατάθλιψης για να το ξεπεράσει”, ανέφερε. Κατά την αντεξέτασή της ο συνήγορος υπεράσπισης του Μητροπολίτη Κιτίου επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία της μάρτυρος, υποβάλλοντάς της πώς όσα είπε δεν έχουν συμβεί. Η μητέρα της παραπονούμενης τότε ξέσπασε λέγοντας ότι ήρθε να πει την αλήθεια.

Ακολούθησε η κατάθεση της αδελφής της παραπονούμενης, η οποία ανέφερε πως μετά το περιστατικό η αδελφή της έκλαιγε συνέχεια και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Όπως είπε αποφάσισε τότε με τον αρραβωνιαστικό της να του στήσουν παγίδα και να τον ηχογραφήσουν. “Ένεκα του ότι οι φωνές μας έμοιαζαν πήρα εγώ σε τηλέφωνο που ο ίδιος μου έδωσε. Μου είπε πως δεν πρέπει να φοβάμαι και πως μαζί του θα περνώ ωραία. Του μίλησα ακόμα μια φορά και κάναμε ακόμα μια κασέτα”.

Οι κασέτες αυτές, όπως είπε, παρουσιάστηκαν σε δικηγόρο την τότε εποχή που τους συμβούλευσε να μην τα βάλουν με τον Μητροπολίτη. Είπε ακόμη πως αυτές οι κασέτες δεν γνωρίζει που βρίσκονται σήμερα. Στην αντεξέτασή του ο συνήγορος του Μητροπολίτη Κιτίου υπέβαλε στη μαρτυρά πως δεν υπήρξαν ποτέ οι εν λόγω κασέτες, με την ίδια να αναφέρει ότι λέει την αλήθεια και πως ο τέως Κιτίου θα έπρεπε να είχε απολογηθεί. “Ήταν γνωστό σε όλη τη Λάρνακα τι έκανε ο πελάτης σας”, είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.