Με τις καταθέσεις της μητέρας και της αδελφής της παραπονούμενης, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, η πολύκροτη δίκη του Μητροπολίτη τέως Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται ότι της επιτέθηκε άσεμνα στο γραφείο του το 1981, όταν η ίδια ήταν 16 χρονών. Η πολύωρη διαδικασία, είχε στιγμές έντασης κυρίως κατά την αντεξετάση των δύο γυναικών, με τη μητέρα της να ξεσπά σε κλάματα στο τέλος της κατάθεσής της.

Η μητέρα της 57χρονης σήμερα παραπονούμενης, επιβεβαίωσε όσα υποστήριξε η κόρη της. Όπως ανέφερε, όταν απεβίωσε ο σύζυγος της την έστειλε, έπειτα από συστάσεις γείτονα, στον Μητροπολίτη Κιτίου, προκειμένου να λάβει βοήθημα ως ορφανό. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, μετέβη πέντε φορές στο γραφείο του Μητροπολίτη και την τελευταία επέστρεψε στο σπίτι τους κλαίγοντας.

«Έκλαιε σαν υστερική. Μετά είπεν μου ότι ετσίππωσε πάνω της ο Δεσπότης», ανέφερε η γυναίκα προσθέτοντας πως κάλεσε γιατρό, ο οποίος της χορήγησε ηρεμιστικά. «Η κόρη μου εν εξεπέρασε ποτέ τούτο που έγινε. Έπινε χάπια της κατάθλιψης για να το ξεπεράσει».

Αντεξετάζοντάς την ο συνήγορος υπεράσπισης του τέως Κιτίου, Μιχάλης Πικής, επιχείρησε να πλήξει την αξιοπιστία της ηλικιωμένης, αμφισβητώντας τα γεγονότα που ανέφερε. Στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Πική γιατί δεν έγινε τότε καταγγελία στην Αστυνομία, η γυναίκα απάντησε πως πήραν συμβουλή από δικηγόρο. «Το κατήγγειλε τωρά η κόρη μου τζιαι εν την πιστεύκετε, τζιαι ήταν να μας πιστέψουν τότε;», διερωτήθηκε. Όταν της υποβλήθηκε πως όσα λέει δεν έχουν συμβεί και πως ο Μητροπολίτης ουδέποτε επιτέθηκε στην κόρη της, η μάρτυρας ξέσπασε αναφέροντας πως δεν λέει ψέματα. «Έχει πάνω Θεό και βλέπει», είπε.

Μακρά και με πολλές στιγμές έντασης ήταν η κατάθεση της αδελφής της παραπονούμενης, η οποία ανέφερε πως μετά το περιστατικό, η αδελφή της έκλαιγε συνέχεια και ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως είπε, αποφάσισε τότε με τον αρραβωνιαστικό της, να στήσουν παγίδα στον Μητροπολίτη Κιτίου και να τον ηχογραφήσουν. «Ένεκα του ότι οι φωνές μας έμοιαζαν με την αδερφή μου, πήρα τηλέφωνο και πιστεύοντας πως ήταν αυτή μου έδωσε το προσωπικό του και μου είπε πότε να τον πάρω. Τον πήρα δύο φορές και μου έλεγε να μην φοβάμαι κι εάν μείνω μαζί του θα περνώ ωραία. Αντιληφθήκαμε ότι κατά τη συνομιλία μας ο Μητροπολίτης αυτοϊκανοποιείτο, επειδή αναστέναζε».

Λέγοντας πως δεν γνωρίζει πού βρίσκονται αυτές οι κασέτες σήμερα, αφού τις είχε ο αρραβωνιαστικός της με τον οποίο χώρισε και στη συνέχεια απεβίωσε ξαφνικά, ανέφερε πως παρουσιάστηκαν τότε σε συγκεκριμένο δικηγόρο. «Είπεν μας ο δικηγόρος ότι εάν καταγγείλουμε την υπόθεση θα διασυρθεί το όνομα της αδερφής μου και πως δεν θα καταφέρουμε τίποτα, επειδή εάν τα βάλουμε μαζί του, είναι σαν να τα βάζουμε με τη μισή κυβέρνηση. Ο δικηγόρος άκουσε τις κασέτες και εγέλαν».

Κατά τη διαδικασία της αντεξέτασης, ο συνήγορος του Μητροπολίτη Κιτίου υπέβαλε στην μάρτυρα πως δεν υπήρξε ποτέ δικηγόρος, ούτε οι κασέτες στις οποίες αναφέρεται. Αναφορές που προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή της. Φωνάζοντας, η γυναίκα ανέφερε πως ήταν γνωστό σε όλη τη Λάρνακα τι έκανε ο πελάτης του. «Ο πελάτης σας αντί να απολογηθεί, εν δαμαί τζιαι θωρεί μας κιόλας», φώναξε η μάρτυρας, με τον συνήγορο του τέως Κιτίου να υποστηρίζει σε έντονο ύφος πως ο πελάτης του αρνείται όσα του καταλογίζονται. «Τούτο έλειψε να παραδεχθεί κιόλας. Απλά εν τυχερός που εν υπάρχουν οι κασέτες», αντέτεινε η μάρτυρας.

Σημειώνεται πως ο Μητροπολίτης τέως Κιτίου, παρακολουθούσε ψύχραιμα τη διαδικασία, έχοντας στα χέρια του τις καταθέσεις που είχαν δώσει οι δύο μάρτυρες στην Αστυνομία τον Μάρτιο του 2021.

Η υπόθεση θα συνεχιστεί την Πέμπτη, με την κατάθεση του γιατρού που εξέτασε την παραπονούμενη το 1981.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.