Για την προσεχή Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η δίκη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Κέρκυρας.

Στις 25 Μαρτίου, εν μέσω καραντίνας, ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος είχε κοινωνήσει πιστούς στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα.

Μεταξύ τους μάλιστα ήταν η «γαλάζια» δήμαρχος της Κεντρικής Κέρκυρας Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και ο Πρόεδρος του δημοτιού συμβουλίου του ίδιου δήμου Δημήτρης Μεταλληνός.

Για το περιστατικό είχε υπάρξει παρέμβαση του εισαγγελέα και στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιεί η δίκη για τις πράξεις του Μητροπολίτη Κερκύρας βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.

Σύμφωνα με την «Εστία», το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει αν ο ιεράρχης ευθύνεται για την «πρόκληση ασθενειών». Είναι μια δίκη με ιδιαίτερο ενδιαφέρον που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις από κύκλους ιεραρχών.

Δίκη Μητροπολίτη Κερκύρας: Συγκεντρώσεις στήριξης από ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου έξω από τη Βουλή των Ελλήνων και την ίδια ώρα στην πόλη της Κέρκυρας έξω από το Μονομελέσ πλημμελειοδικείο κερκυρας.

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.