ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: Σήμερα Δευτέρα 12 Οκτωβρίου αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά της Χρυσής Αυγής. Συγκέντρωση Δευτέρα 12 Οκτώβρη στις 9.30 π.μ. στο Εφετείο καλούν συνδικάτα και ομοσπονδίες για τα ελαφρυντικά της δίκης της Χρυσής Αυγής.

«Να επιβληθούν οι ανώτερες ποινές στους εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», απαιτούν συνδικάτα και ομοσπονδίες.

Τη Δευτέρα το πρωί αναμένεται το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων να ανακοινώσει την απόφασή του για το ζήτημα των ελαφρυντικών, για τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι στην υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές μετά από διάσκεψη που είχαν την Παρασκευή το απόγευμα, θα γνωστοποιήσουν την απόφασή τους για τις ελαφρυντικές περιστάσεις που ζήτησαν οι συνήγοροι υπεράσπισης των καταδικασθέντων.

Αμέσως μετά θα λάβει το λόγο η εισαγγελέας, η οποία υποβάλει την πρότασή της επί των ποινών και θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Η απόφαση επί των ποινών πιθανότατα θα ληφθεί την Τρίτη, οπότε είναι πιθανό να εξεταστεί και το επόμενο κρίσιμο ζήτημα που αφορά το αν θα έχει ή όχι ανασταλτική δύναμη η έφεση. Αν δηλαδή θα τεθεί και για ποιους καταδικασθέντες θέμα κράτησης στη φυλακή.

Το λόγο λαμβάνει πρώτη η εισαγγελέας, η οποία θα εισηγηθεί αν θα πρέπει να δοθεί και σε ποιους κατηγορουμένους αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Το δικαστήριο αφού ακούσει την υπεράσπιση και συσκεφθεί, θα ανακοινώσει αν και σε ποιους θα δοθεί αναστολή στην έκτιση της ποινής και ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή.

Διαβάστε σχετικά: Απόρριψη των ελαφρυντικών για τη Χρυσή Αυγή ζήτησε η εισαγγελέας.

Συγκέντρωση έξω από το Εφετείο

Όπως σημειώνουν σε σχετικό κάλεσμα οι: Ομοσπονδία Οικοδόμων, Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Τρόφιμα – Ποτά, Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ΣΕΤΗΠ, Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας:

«Αύριο το πρωί συνεχίζεται η διαδικασία στο Εφετείο της Αθήνας για τον καταλογισμό των ποινών των εγκληματιών της Χρυσής Αυγής. Η καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής πρέπει να συνοδευτεί με τις ανώτερες ποινές. Η εγκληματική της δράση επιβεβαιώθηκε με πληθώρα αποδεικτικών στοιχείων, είναι απόρροια της φασιστικής και ναζιστικής της ιδεολογίας. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για το φασισμό και το ναζισμό.

Οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, η νεολαία και οι φορείς του μαζικού κινήματος συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο φασισμό, χωρίς κανέναν εφησυχασμό, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού. Αποτελεί θράσος η εμφάνιση που ετοιμάζεται να κάνει o καταδικασμένος Λαγός και η ομάδα του έξω από το Εφετείο της Αθήνας, κατά την ανακοίνωση των ποινών. Καλούμε τα συνδικάτα της Αθήνας, τους φοιτητικούς συλλόγους και τους μαζικούς φορείς σε συγκέντρωση ώστε να φτάσει η δίκη μέχρι το τέλος της, μέχρι την επιβολή των ανώτερων ποινών».

Διαβάστε επίσης την ανακοίνωση της Ιεράς Μονής Αγίου Όρους: Χαιρετίζουμε την σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή.

Όλες οι σημαντικότερες ειδήσεις τώρα από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.