ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: «Στον νεο ψηφιακό e-ΕΦΚΑ δημιουργήσαμε μια μοναδική εφαρμογή για την εξυπηρέτηση όλων! Για πρώτη φορά δίνουμε με ένα μόνο κλικ να μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αναδρομικά που θα πάρετε».

Αύριο, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου συνεχίζεται η πληρωμή των αναδρομικών για τους συνταξιούχους από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6, 8), την Τρίτη 27 Οκτωβρίου για τους συνταξιούχους από τα τέως Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πληρώνονται οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, τέως ΝΑΤ, τέως ΕΤΑΤ, τέως ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, η Διοίκηση του Φορέα έθεσε σε λειτουργία μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Νέες διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στους πολίτες έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης στην τηλεοπτική εκπομπή του Open ΤV, ” Τώρα ό,τι συμβαίνει” απαντώντας σε ερωτήσεις για το επίδομα. Παράλληλα, επεσήμανε πως το ποσό του επιδόματος θα κυμαίνεται από 80 ευρώ έως και 680 ευρώ.

Συγκεκριμένα είπε πως “το ελάχιστο επίδομα ήταν 80 ευρώ και γινόταν 64 ευρώ υπό κάποιες συνθήκες. Είμαστε πιο κοντά στο 80 ευρώ ως ελάχιστο” και διευκρίνισε πως “δεν υπάρχει ανώτατο 650 -700 με αυτήν την έννοια .

Πρέπει να βρούμε τον συντελεστή που έχει πιο πολύ κρύο εκεί θα είναι το ανώτατο, υπολογίζω ότι θα είναι ανάμεσα εκεί γύρω στα 650 ευρώ -680 ευρώ κάπου εκεί”. Ωστόσο πρόσθεσε πως “ λίγες περιοχές θα πάρουν 680 ευρώ για παράδειγμα οι δικαιούχοι του επιδόματος που διαμένουν στο χωριό στον Όλυμπο θα πάρουν αυτό το ποσό”.

Σημείωσε ότι “τα χρήματα θα τα δώσουμε τον Δεκέμβριο. Θα υπάρχει υποχρέωση να έχουν αυτοί που δεν έχουν φυσικό αέριο ή πετρέλαιο να έχουν κάποια αγορά κάποιου άλλου θερμαντικού μέσου. Θα υπάρχουν τιμολόγια και ΑΦΜ αυτουνού που έχει κόψει τιμολόγιο και η πληρωμή θα γίνει ηλεκτρονικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.