Ο Αβραάμ είναι ο γνωστός Πατριάρχης της Παλαιάς Διαθήκης. Πατέρας του ήταν ο Θάρα. Γεννήθηκε στην Ούρ της Χαλδαίας από τη φυλή του Σήμ δύο χιλιάδες χρόνια περίπου προ Χριστού.

Δίκαιος Αβραάμ: Εορτή 9 Οκτωβρίου

Ήταν ειδωλολάτρης, όπως και όλοι οι δικοί του, ώσπου κάποια μέρα συνειδητοποίησε ότι δεν είναι δυνατόν τα άψυχα αυτά είδωλα να είναι Θεοί και άρχισε μόνος του να πιστεύει στον Αληθινό Θεό, χωρίς να τον έχει δεί ποτέ ή να έχει ακούσει κάτι περί Αυτού ή να γνωρίζει το παραμικρό για Αυτόν.
Κάποια μέρα ο Θεός βλέποντας την πίστη του εμφανίστηκε σ’ αυτόν λέγοντας του ότι είναι ο Ένας και Μοναδικός Θεός και ότι εάν θέλει και Τον ακολουθήσει και κάνει ό,τι του πεί θα τον κάνει πατέρα πολλών εθνών και οι απόγονοί του θα είναι περισσότεροι από τα άστρα του ουρανού.

Σημειωτέον ότι ο Αβραάμ ήταν μεγάλος στην ηλικία, η δε γυναίκα του Σάρρα ήταν στείρα.
Του έδωσε λοιπόν εντολή ο Θεός να φύγει από την πατρίδα του και να πάει προς το άγνωστο σε άλλα μέρη, στην Γη της Επαγγελίας όπου «ρέει μέλι και γάλα».

Ήταν δε τόση η πίστη και εμπιστοσύνη του Αβραάμ στον Θεό όπου έκανε όλα εκείνα που έλεγε ο Θεός χωρίς ποτέ να εξετάζει το παραμικρό ή να γογγύζει σε κάτι.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η θυσία του μονάκριβου υιού του, Ισαάκ.
Πέρασαν πολλά χρόνια και ο Αβραάμ γέννησε πράγματι ένα γιό, τον Ισαάκ, το μοναδικό παιδί από την Σάρρα και που όπως είχε υποσχεθεί ο Θεός, από αυτόν προήλθαν όλες οι φυλές του Ισραήλ και οι απόγονοι του Αβραάμ.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.