ΟΑΕΔ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: Όπως τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση στα λοιπά προγράμματα απασχόλησης του Οργανισμού, οπότε θα εξεταστεί η άρση του παραπάνω περιορισμού».

ΟΑΕΔ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:Το υφιστάμενο πλαίσιο που διέπει την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ προβλέπει, εκτός της μοριοδότησης χρόνου ανεργίας, αναπηρίας κ.ά., την «πίστωση» 10 μορίων σε ωφελούμενους που δεν είχαν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Παράλληλα, δεν έχουν δικαίωμα διαδοχικής συμμετοχής στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας όσοι έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς.

Εφόσον υλοποιηθεί η κατάργηση περιορισμού από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας 36.500 θέσεων, πρακτικά αυτό θα δίνει «παράθυρο» συμμετοχής σε σχεδόν 35.400 επιπλέον υποψηφίους των τελευταίων δράσεων που «έτρεξαν» σε δήμους (30.333 ωφελούμενοι) και στην δασοπροστασία (5.066 ωφελούμενοι).

Οι υποψήφιοι των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους, με το νέο πλαίσιο θα μπορούν να κάνουν αίτηση στα νέα προγράμματα που θα έρθουν.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα τροποποίησης της διαδικασίας που ακολουθεί ο ΟΑΕΔ, ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα συμμετοχής υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συνάψει συμβάσεις σε κοινωφελή προγράμματα, ο κ. Πρωτοψάλτης εξήγησε ότι στο πλαίσιο αξιολόγησης των προγραμμάτων, με βάση τη οποία «πλασαρίστηκαν» εκ νέου 55.000 κενές θέσεις από τα 14 ανοιχτά προγράμματα απασχόλησης, «είμαστε διατεθειμένοι να επανεξετάσουμε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, συμπεριλαμβανομένης και της απαγόρευσης συμμετοχής ανέργων σε διαδοχικές δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.