Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Εθνικού Κήρυκα

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Μίτλσεξ Μασαχουσέτης στο Γούμπερν (Middlesex Superior Court) δικαίωσε τον π. Νικόλαο Καστανά, πρώην προϊστάμενο της κοινότητας Αγίου Αθανασίου του Αρλινγκτον Μασαχουσέτης.

Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ», ο π. Καστανάς είχε καταθέσει στο δικαστήριο injunction temporary restraining order εντολή για ασφαλιστικά μέτρα και προσωρινή περιοριστική εντολή, με την οποία ζητούσε από τη Μητρόπολη να μην ανοίξει τον υπολογιστή του όπως επίσης και να του επιστραφούν τα προσωπικά του έγγραφα.

Τί είχε προηγηθεί:

ο Μητροπολίτης κ. Μεθόδιος επικαλείται Κανόνες.

Οπως έγραψε ο «Εθνικός Κήρυξ» τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017, ο Μητροπολίτης Βοστώνης κ. Μεθόδιος με επιστολή του με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2017, απέπεμψε από την κοινότητα τον π. Νικόλαο Καστανά, δίνοντάς του προθεσμία τρεις ημέρες μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ο κ. Μεθόδιος επικαλέσθηκε στην επιστολή του «αναστάτωση (στην κοινότητα) εξ’ αιτίας κάποιων προβλημάτων τα οποία, κατά μεγάλο μέρος, σχετίζονται με το πρόσωπο του πατρός Καστανά».

Την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017 ο π. Νικόλαος τέλεσε την τελευταία Λειτουργία του, στην οποία παρευρέθηκαν δύο και πλέον χιλιάδες ενορίτες, ανάμεσά τους και εκατοντάδες νέοι και παιδιά, οι οποίοι έκλαιγαν και οι οποίοι, μάλιστα, αποδοκίμασαν τον Μητροπολίτη κ. Μεθόδιο. Τα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης παρείχαν ευρεία κάλυψη.

Το εκκλησίασμα από δύο χιλιάδες άτομα που ήταν την Κυριακή 30 Ιουλίου, μειώθηκε σε μόνο 20 με 25 άτομα τις Κυριακές του Αυγούστου που ακολούθησαν και μέχρι την περασμένη Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου.

Ενορίτες έχουν ανοίξει δημόσιο λογαριασμό στο Διαδίκτυο συγκεντρώνοντας χρήματα για τα δικηγορικά έξοδα του π. Καστανά. Εχουν συγκεντρωθεί 45.550 δολάρια.

Η Μητρόπολη διόρισε προσωρινά στην κοινότητα τον συνταξιούχο ιερέα Ανδρέα Δημότση, ενώ υπάρχει και ο εφημέριος π. Ααρών Γουόλκερ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΟΣ

ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ!
ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΜΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΟΤΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΠΑΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΥΓΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
ΠΟΙΟΣ ΣΤΑΥΡΩΣΕ ΠΟΙΟΝ; ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΕΡΕΑ, ΙΣΩΣ ΠΑΛΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΙΣΩΣ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ ΙΣΩΣ ΜΕ ΑΦΕΛΕΙΑ ΙΣΩΣ ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΙΣΩΣ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΟΔΟ ΤΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ.
ΓΙΑΤΙ Σ΄ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΙ!
ΠΑΡΑΥΤΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ : "ΙΝΑ ΩΣΙ ΕΝ" !
ΠΟΥΝΑΙ ΑΥΤΟ; ΤΙ ΕΙΡΩΝΙΑ!
ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΙ ΚΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ:
"ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΕΙ'!
ΤΡΑΒΑΝΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΧΟΙΝΙ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ,
ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ!
ΧΑΘΗΚΕ ΤΟ ΑΠΛΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ!
ΦΑΤΡΙΕΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ, ΝΟΗΣΙΑΡΧΙΑ, ΔΙΧΑΣΜΟΣ, ΤΥΦΛΩΣΗ, ΣΥΓΧΥΣΗ,
ΓΕΛΑΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ Μ΄ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ!
ΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΑΦΡΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ!
ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ; ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΕΣΤΕ ; ΣΤΟ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΟΥ;
ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΚΡΙΜΑΤΑ!