Την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον Ι. Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, το 24ο Ιερατικό Συνέδριο των Ιερέων της, υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, με γενικό θέμα: «ΜΕΛΕΤΗ – ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 305/2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ‘‘ΠΕΡΙ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΩΝ’’».

Στην έναρξη του Ιερατικού Συνεδρίου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την καθιερωμένη Δέηση και άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου, με λόγους εισαγωγικούς και κατευθυντήριους.

Αμέσως μετά, έλαβε τον Λόγο ο Πρωτοσύγκελλός του Αρχιμ. Νικόδημος Ευσταθίου, ο οποίος αναφέρθηκε στον Κανονισμό, σε δύο μέρη, πρωί και απόγευμα της ιδίας ημέρας, αναλύοντας και παρουσιάζοντας το περιεχόμενό του, ενώ, ταυτόχρονα, με αφορμή τα άρθρα του Κανονισμού πρεξέτεινε τον λόγο του σε ζητήματα, τα οποία άπτονται της καθημερινότητος των Ιερέων.

Μετά την εισήγηση του π. Νικοδήμου, τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος, κατά τον οποίον υποβλήθηκαν ερωτήσεις από τους Ιερείς και εδόθησαν οι δέουσες απαντήσεις και διευκρινήσεις.

Την επομένη ημέρα, το πρωί ετελέσθη η Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου, ενώ, μετά το πρωινό γεύμα, ο Σεβασμιώτατος εισηγήθηκε περί του Φιλανθρωπικού έργου της Τοπικής Εκκλησίας, τονίζοντας την αξία και σημασία της περαιτέρω φιλανθρωπικής δραστηριοποιήσεως, ιδιαιτέρως στην εποχή μας, κατά την οποία όλο και περισσότεροι αδελφοί μας δυσκολεύονται.

Κλείνοντας τις εργασίες του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε όλους να αντλούν δύναμη στον καθημερινό τους αγώνα από την πίστη τους στο Θεό και από την μεταξύ τους αγάπη, ενώ εξέφρασε την χαρά του, γιατί το Συνέδριο αυτό υπήρξε αφορμή για περαιτέρω συναναστροφή και επικοινωνία.

Μετά την λήξη των εργασιών κάθε ημέρας, παρετίθετο γεύμα σε όλους τους Ιερείς στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού, το οποίο είχαν προετοιμάσει ο Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αρχιμ. Θεοφύλακτος Τσαγκάρης και οι συνεργάτιδες και συνεργάτες του.

Κατά την διάρκεια του γεύματος όλοι εξέφρασαν την χαρά τους και την ικανοποίησή τους για το Συνέδριο και είχαν την ευκαιρία να ευχαριστήσουν τον Σεβασμιώτατο για την ευκαιρία αυτή και την ποικιλοτρόπως εκδηλουμένη πατρική αγάπη του, ενώ του ευχήθηκαν ιδιαιτέρως και για την επέτειο των γενεθλίων του.

Διεξήχθει το 24ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος


Διεξήχθει το 24ο Ιερατικό Συνέδριο της Μητροπόλεως Χαλκίδος

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.