ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΧΡ. ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΑΣΗ Ο ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ…

Μετά τη στήριξη που έλαβε από πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς, ο Mητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, με αφορμή την πρωτοβουλία του για τις Κινητές Μονάδες Εμβολιασμών έξω από ιερούς ναούς, χθες στο πλευρό του τάχθηκαν με δηλώσεις

τους οι καθηγητές Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και Χρήστος Χατζηχριστοδούλου.
Σύμφωνα με το iatropedia, «οι κορυφαίοι επιστήμονες κάνουν λόγο για λαμπρό παράδειγμα Ιεράρχη, που θέλει το καλό των πιστών της Εκκλησίας».
Ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ο οποίος γνωρίζει προσωπικά τον κ. Ιερώνυμο, αποκαλύπτει μάλιστα ότι «πίσω από την αποφασιστικότητα του Ιεράρχη, κρύβεται η προσωπική του οδύνη για τον πρόσφατο χαμό από τον κορονοϊό, μιας ολόκληρης οικογένειας στη Λάρισα (εννοώντας προφανώς την οικογένεια Στεργιούλη). Ενός ηλικιωμένου ζευγαριού και του γιου τους 51 ετών, που κατέληξε λίγες ώρες μετά την κηδεία των γονιών του. Ήταν άνθρωποι της εκκλησίας, μέσα από ποίμνιό του και ήταν ανεμβολίαστοι για «θρησκευτικούς λόγους». Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος είναι αγαπητός στους πολίτες, αλλά και στους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι δίπλα τους, αρωγός σε κάθε δραστηριότητα που έχει σκοπό τη συμπαράσταση στον πάσχοντα συνάνθρωπο» καταλήγει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, κ. Χατζηχριστοδούλου.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Θοδ. Βασιλακόπουλος σημειώνει πως «τόσο το επίσημο κράτος η συντεταγμένη Πολιτεία, όσο και η Εκκλησία που έχει μια ιστορία σχεδόν 2.000 ετών, πρέπει να δίνουν το καλό παράδειγμα. Πρέπει να αποτελούν πρότυπα. Και τα πρότυπα σε μία πανδημία, όπως είναι η πανδημία που ζούμε τώρα, δεν οργανώνουν μαζικές εκδηλώσεις. Γιατί όσο και να προσέξουμε, σε μια μαζική εκδήλωση υπάρχει ο κίνδυνος της διασποράς του κορονοϊού. Άρα προφανώς δεν είναι θέμα «άδικης μεταχείρισης», είναι θέμα «καλού παραδείγματος» που πρέπει να δείξει η εκκλησία στο ποίμνιό της».
Στο μεταξύ με δηλώσεις του στον «Σκάι» ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης αναφέρει πως αυτοί που τον αποδοκίμασαν ασπάζονται το παλαιό ημερολόγιο, ενώ άλλα 10 άτομα προέρχονται από την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή». Χαριτολογώντας πρόσθεσε πως «δεν θα τους κεράσει ξανά σοκολατάκια, για να μην πάθουν ζάχαρο».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.