Απεχθές χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου...

Απεχθές χαρακτήρισε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ το σχέδιο μιας αμερικανικής εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου.

«Αν ένας ευαγγελιστής συντηρητικός πάστορας στις ΗΠΑ θέλει να κάψει το Κοράνι στις 11 Σεπτεμβρίου θεωρώ ότι πρόκειται για έλλειψη σεβασμού, ότι είναι κάτι το απεχθές και απλώς ένα λάθος», δήλωσε η κ. Μέρκελ, κατά τη διάρκεια τελετής για την απονομή βραβείου στον Δανό Κουρτ Βέστεργκααρντ, δημιουργό των σκίτσων με τον Μωάμεθ.

Εν τω μεταξύ την ανησυχία του εξέφρασε και εκπρόσωπος του ΟΗΕ σχετικά με το σχέδιο της εκκλησίας να κάψει αντίτυπα του Κορανίου, υπογραμμίζοντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερη διαφωνία και πόλωση μεταξύ των κοινοτήτων.

Αυτό το σχέδιο «έρχεται σε αντίθεση με τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών και πολλών άλλων ανθρώπων να προωθήσουν την ανοχή, την κατανόηση μεταξύ των πολιτισμών και του αμοιβαίου σεβασμού μεταξύ των πολιτισμών και των θρησκειών», δήλωσε ο Φαρχάν Χακ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ.

Το σχέδιο της εκκλησίας καταδίκασε και ο Καναδάς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Άμυνας Πέτερ Μακέι. «Αυτή είναι μία πολύ προκλητική έκφραση της ελευθερίας. Θα προκαλέσει περισσότερη βία και μίσος, είναι μία αντιδραστική πράξη που διακηρύττει την αδιαλλαξία, μια πράξη επικίνδυνη και επιβλαβής», επεσήμανε ο Καναδός υπουργός.

«Το κάψιμο ενός Κορανίου δεν διαφέρει από την καύση μιας Αγίας Γραφής. Στο Αφγανιστάν δεν πολεμάμε κατά του Ισλάμ ή των μουσουλμάνων γενικά, αλλά τους εξτρεμιστές που λιθοβολούν γυναίκες μέχρι θανάτου ή ρίχνουν οξύ στα πρόσωπα των παιδιών, επειδή πηγαίνουν στο σχολείο», πρόσθεσε ο κ. Μακέι.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.