Διεθνές Συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο St Mary’s του Λονδίνου και την Ι. Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, την Παρασκευή και το Σάββατο 15-16 Οκτωβρίου, με θέμα τις πτυχές της σύγχρονης δουλείας και της εμπορίας ανθρώπων.

Το Συνέδριο επικεντρώθηκε στις υπάρχουσες αλλά και στις αναδυόμενες καινοτόμες πρακτικές υποστήριξης θυμάτων που επέζησαν και ξέφυγαν από τέτοιες καταστάσεις εκμετάλλευσης και βίας.

Οι συνεδρίες ταξινομήθηκαν με βάση τα ακόλουθα θέματα:

· Συμβολή του συστήματος δημόσιας υγείας.

· Πρόληψη μέσω συνεργασιών.

· Προστασία και παροχή ποιμαντικής φροντίδας για επιζώντες από εκκλησιαστικές και θρησκευτικές κοινότητες.

· Ο ρόλος των δημιουργικών παρεμβάσεων, συμπεριλαμβανομένου του θεάτρου, της μουσικής και της τέχνης γενικότερα, στην προσέγγιση για την ανάκαμψη και την επανένταξη στην κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, ο οποίος έχει ασχοληθεί εμπεριστατωμένα με αυτή τη σύγχρονη μάστιγα, στην ομιλία του αλλά και στις παρεμβάσεις του, ανέλυσε τόσο τους τρόπους και τις σύγχρονες μεθόδους αντιμετώπισης του προβλήματος, όσο και την έμπρακτη συνεργασία των φορέων που εμπλέκονται για την επιτάχυνση των διαδικασιών στήριξης αυτών των θυμάτων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.