Στούς χώρους της Θεολογικής Σχολής διεξήχθησαν σήμερα, Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021, οι εργασίες διεθνούς επιστημονικού συνεδρίου με θέμα «Ecumenical Initiative for the Protection of Environment and Culture», του οποίου την έναρξη κήρυξε το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος στο Σισμανόγλειο Μέγαρο της Πόλεως.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Καθηγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αραβισσού κ. Κασσιανός, ο οποίος καλωσόρισε τους συνέδρους στους χώρους της ιστορικής Θεολογικής Σχολής και επεσήμανε τη σημασία της επιλογής της Σχολής ως χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου, ενώ αναφέρθηκε στις οικολογικές δράσεις της Σχολής, αλλά και στην αγάπη για το φυσικό περιβάλλον που ενέπνεε στους σπουδαστές της κατά τα έτη της λειτουργίας της.

Ακολούθως, τον λόγο έλαβαν η Πρόεδρος και η Γ. Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ.κ Ν. Πούλου και Φ. Καραγιάννη και εν συνεχείᾳ άρχισαν οι εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι εμπεριστατωμένα φώτισαν με ευστοχία και σαφήνεια διάφορες πτυχές των υπό εξέταση ζητημάτων, με επίκεντρο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και την αλληλεπίδρασή του με τον πολιτισμό μας. Οι εισηγητές, οι οποίοι προέχονται από την Ελλάδα, την Τουρκία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, κατέθεσαν τις εμπειρίες τους αλλά και τα πορίσματα των επιστημονικών ερευνών τους περί τα περιβαλλοντικά ζητήματα, με ειδικές μάλιστα αναφορές σε κατά τόπους στοιχεία και διαφοροποιήσεις.

Όλοι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο παρακάθησαν στην προς τιμήν τους παρατεθείσα τράπεζα, ενώ ξεναγήθηκαν στην περίφημη και ιστορική βιβλιοθήκη καθώς και στους λοιπούς χώρους της Θεολογικής Σχολής. Μετά το πέρας των εισηγήσεων ακολούθησε μουσικοχορευτική εκδήλωση στους κήπους της Σχολής από την ομάδα «Διόνυσος» με παραδοσιακούς χορούς από την Ελλάδα και την Μικρά Ασία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.