Η Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας φιλοξενεί το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο αφιερωμένο στον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και την Προσευχή (6-7 Ιουλίου 2018).

Σύνεδροι, οι συμμετέχοντες καθηγητές πανεπιστημίου από διάφορες ειδικότητες και προέλευση τη Ρωσία, την Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Σλοβακία, Ρουμανία, Ελλάδα έως και την Νότιο Αφρική.

Η ομάδα των διοργανωτών υπό την διεύθυνση του κ.Αθανασόπουλου Κωνσταντίνου αποτελείται από 80 πανεπιστημιακούς δασκάλους που εξετάζουν το πολύπλευρο έργο του μεγάλου πατέρα της Εκκλησίας Γρηγορίου του Παλαμά, που έδρασε στην περιοχή της κοιλάδας του Αλιάκμονα, τη γνωστή ως Σκήτη Βεροίας.

Η έναρξη του συνεδρίου έγινε το Σάββατο (6-7-2018) το απόγευμα, στο αρχονταρίκι της Μονής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βεροίας κ.Παντελεήμονα, ο οποίος απεύθυνε χαιρετισμό και δήλωσε την ιδιαίτερη αγάπη του στον Άγιο, τον οποίο θεωρεί οικογένειά του. Επίσης δήλωσε τη στήριξή του στους πατέρες της Μονής που υπομένουν τον φοβερό διωγμό του Δασαρχείου Βεροίας.

Στη συνέχεια το βήμα παραχωρήθηκε στον ηγούμενο της Μονής, Αρχιμ. Παλαμά, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα της μοναχικής διαβίωσης στην Σκήτη της Βέροιας κατά τα πρότυπα του Αγίου. Η ομιλία έγινε στην αγγλική γλώσσα.

Εκφωνήθηκε ομιλία του κ. Ματζαρίδη, ο οποίος για λόγους υγείας δε μπόρεσε να παραβρεθεί αλλά απάντησε τηλεφωνικά στις ερωτήσεις των συνέδρων. Τέλος μίλησε ο π.Νικόλαος Λουδοβίκος επίσης στην αγγλική γλώσσα προκαλώντας το ζωηρό ενδιαφέρον του κοινού. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018 όλη την ημέρα.

Το συνέδριο εξαιτίας της συμμετοχής των επιστημόνων έχει εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και είναι η δεύτερη φορά που φιλοξενείται στην Ιερά Μονή Καλλίπετρας.

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας


Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στην Ιερά Μονή Θεοτόκου Καλλίπετρας

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.