Ο Γέροντας Γαβριήλ Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ στην Εύβοια, με δηλώσεις που πραγματοποίησε στο μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ κατήγγειλε την Ελληνική Πολιτεία για την στάση που επέδειξε στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας. «Άλλο οι ευχές, άλλο η ηθική στήριξη και άλλο η υλική και πραγματική βοήθεια» ανέφερε ο Γέροντας λίγο πριν τον διακόψει ο παρουσιαστής.

Όπως δήλωσε ο αρχιμανδρίτης Γαβριήλ: «Η βοήθεια εκ μέρους των κρατικών υπηρεσιών ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη σε σχέση με το μέτρο και την έκταση της φωτιάς. Ευχαριστούμε πολλούς υπηρεσιακούς παράγοντες που μας βοήθησαν αλλά άλλο οι ευχές, άλλο η ηθική στήριξη και άλλο η υλική και πραγματική βοήθεια».
Για να λάβει την απάντηση του παρουσιαστή: «Και η πνευματική βοήθεια καλή είναι γέροντα αλλά οι καιρικές συνθήκες είναι το βασικό ζήτημα το οποίο κατευθύνει τις καταστάσεις και το ξέρουμε» διακόπτοντας απότομα τον Ηγούμενο.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο της εφημερίδας της αντιπολίτευσης που καταγγέλλει το γεγονός:

Υπενθυμίζεται ότι τις ίδιες καταγγελίες είχε κάνει ο Γέροντας κατά την πρώτη Θεία Λειτουργία μετά την επιστροφή στο Μοναστήρι από την εκκένωση που είχε πραγματοποιήσει η αδελφότητα λόγω της πυρκαγιάς.
Ο Γέροντας είχε αναφέρει ότι «Θέλησε ο Έξω από εδώ να κάψει και αυτό το μοναστήρι όμως η ζωντανή Χάρις των αγίων δεν τον άφησε. Τους ευχαριστούμε τους Αγίους και ευχαριστούμε και τους εθελοντάς που ήρθαν και βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν με όσες δυνάμεις είχαν. Άλλα ευχαριστώ δεν ξέρω αν πρέπει να πούμε διότι υποχρεωμένοι ήταν να κάνουν κάποια πράγματα και σε κάποιο μέτρο δεν υπήρχαν» ενώ τόνισε ότι «Θα έρθει η ώρα».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.