Επικειμένης της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, το εσπέρας της 1ης Φεβρουαρίου ε.έ. στη νεοπαγή Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης, δύο νέοι, οι κατά κόσμον Παναγιώτης Μαρσέλος και Χρήστος Τσώρακας, αφιέρωσαν εαυτούς στην υπακοή της μοναστικής πολιτείας, υποσχόμενοι να αγωνισθούν και να τηρήσουν τις μοναχικές αρετές.

Προηγήθηκε ο Μέγας Εσπερινός της εορτής, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος στη συνέχεια έκειρε τούς υποψηφίους εις μικροσχήμους μοναχούς.

Ο μεν πρώτος έλαβε το μοναχικό όνομα Αλέξιος, εις μνήμην του πρότριτα εκδημήσαντος μακαριστού Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κυρού Αλεξίου, και ο δεύτερος το όνομα Ευγένιος, εις μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτου Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, μετά των οποίων συνεδέετο πνευματικά ο επιχώριος Μητροπολίτης.

Τούς δύο νέους μοναχούς προσήγαγε ο Προϊστάμενος της Μονής Αρχιμ. Κύριλλος Κολτσίδης.

Ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την εορτή της Υπαπαντής μίλησε στους νέους αδελφούς για την αφιέρωση και την υπακοή στο θέλημα του Θεού και για την προφητική, την ιεραποστολική και την μαρτυρική-θυσιαστική διάσταση της μοναχικής πολιτείας.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος αφού επήνεσε την απόφασή τους αυτή τόνισε ότι από της σήμερον είναι «στρατιώτες» του Χριστού και «στρατιώτες» της Πατρίδας, καθώς επέλεξαν να διακονήσουν στην ακριτική αυτή περιοχή.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.