Στην “Πρωινή Περιπολία” φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Γιάννη Βαβαλικούδη και του Χάρη Κανταρίδη ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός ανέφερε ότι ο Κύριος συχνά δοκιμάζει την αφοσίωση των πιστών και έτσι πρέπει να εκλάβουμε και αυτή τη δοκιμασία της πανδημίας. Συνεπώς, καλό θα ήταν να την αντιμετωπίσουμε πνευματικά και με περισσή πίστη.

Ο κ. Δαμασκηνός αναφέρθηκε επίσης στις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονίζοντας πως στην Εκκλησία υπάρχει Ιεραρχία και δεν πρέπει ο κάθε Ιερέας να λέει και να κάνει ότι θέλει.

Για το κλείσιμο των Ναών επισήμανε ότι υπάρχει σκέψη να αξιοποιηθεί η τεχνολογία, τόνισε όμως, ότι αυτή δεν μπορεί να υποκαταστήσει την φυσική παρουσία των πιστών στην τέλεση των μυστηρίων.

Ο Σεβασμιώτατος έκανε ειδική μνεία στην μεγάλη ζήτηση βοήθειας, που υφίστανται οι φιλανθρωπικές κοινωνικές δομές της εκκλησίας, οι οποίες ανταποκρίνονται πολύ ικανοποιητικά, παρά τις δυσκολίες.

Κλείνοντας ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, έστειλε το μήνυμα πως η πίστη μας μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τα πάντα, γιατί κάθε πρόβλημα αποδεικνύει το πόσο μικρός είναι ο άνθρωπος απέναντι στο Θεό.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.