Το πρωί της Παρασκευής, 23 Οκτωβρίου 2020, έλαβε χώρα στην αίθουσα της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η αναγόρευση του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειου σε διδάκτορα της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Υπενθυμίζουμε ότι ο Πανιερώτατος εκπόνησε τη δεύτερη διδακτορική του διατριβή με θέμα «Η γνώση του Θεού κατά τον Άγιο Ιωάννη τον Δαμασκηνό», την οποία είχε υποστηρίξει τον περασμένο Ιούνιο λαμβάνοντας το βαθμό άριστα.

Παρά τις δυσκολίες που αναφύονται εξαιτίας των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού η τελετή πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από τετράμηνη παρέλευση και στην παρουσία μόνον των απαραίτητων προσώπων, ενώ οι ελλογιμώτατοι κύριοι καθηγητές, μέλη της κριτικής επιτροπής, συμμετείχαν σε αυτή εξ αποστάσεως μέσω του διαδικτύου.

Παρέστησαν επίσης η ελλογιμωτάτη κυρία Μαρίνα Κολοβοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια Ιστορίας Δογμάτων, στο Τμήμα Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Κκαράς, πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και ο κ. Ανδρέας Φλοκκάς, γραμματέας ωσαύτως.

Άπας ο ιερός κλήρος και το χριστεπώνυμο πλήρωμα της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου ομοθυμαδόν, εκφράζει συγχαρητήριες ευχές προς τον σεπτό ποιμενάρχη του για τη σημερινή αναγόρευση καθώς η επιτυχία αυτή αποτελεί καρπόν, αναμφίβολα, συστηματικής και κοπιώδους προσπάθειας που ξεκίνησε προ πολλών ετών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (1 ψήφος)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.