Στα σημαντικά βήματα που έγινα τα τελευταία χρόνια για την αρμονική συνύπαρξη μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων της περιοχής του Καυκάσου αναφέρθηκε ο Πατριάρχης Γεωργίας κ.κ. Ηλίας.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Ο Μακαριώτατος δέχθηκε χθες στην έδρα του Πατριαρχείου στην Τιφλίδα τον επικεφαλής των μουσουλμάνων του Καυκάσου, Σεΐχη Ουλ Ισλάμ Αλλάχ Σουκούρ Φασαζάντε, μαζί με τη συνοδεία του. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων της Γεωργίας, κ. Zaza Vashakmadze, μέλη του Milli Mejlis του Αζερμπαϊτζάν, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στη Γεωργία, κ. Faig Guliyev και μέλη της αντιπροσωπείας.

Ο Προκαθήμενος της εν Γεωργία Εκκλησίας μίλησε για τη σημασία των βημάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων διαφορετικών θρησκειών και τόνισε την ανάγκη διατήρησης και εμβάθυνσης της φιλίας με τον επικεφαλής των μουσουλμάνων του Καυκάσου να ευχαριστεί τον Πατριάρχη για την υποδοχή και να του μεταφέρει τους θερμούς χαιρετισμούς του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν κ. Ιλχάμ Αλίεφ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην προσωπικότητα και τον σεβασμό που εμπνέει ο Πατριάρχης κ.κ. Ηλίας στην περιοχή του Καυκάσου και στον κόσμο, προσθέτοντας ότι ήρθε στη Γεωργία με τα μέλη της αντιπροσωπείας για να δώσει τα χέρια με τον Πατριάρχη και να λάβει την ευλογία του.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.