Επί πέντε μέρες βρισκόταν παγιδευμένο στο πηγάδι το 5χρονο αγόρι - Χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού - Τιτάνια η μάχη των διασωστών - Οι τελευταίες ώρες πριν την ανάσυρση.

Τραγικό τέλος είχε ο ηρωικός αγώνας των διασωστών για να απεγκλωβιστεί το πεντάχρονο αγοράκι που επί πέντε ημέρες βρισκόταν στο πηγάδι στο Μαρόκο. Η είδηση ότι ο μικρός Ραγιάν ανασύρθηκε νερκός, ύστερα από πολλές ώρες αγωνίας, βύθισε στο πένθος ολόκληρο τον πλανήτη. Τα χιλιάδες μηνύματα στα κοινωνικά δίκτυα ήταν ενδεικτικά του κλίματος προς το αγοράκι. Όλος ο κόσμος παρακαλούσε να μην σβήσει η ελπίδα και το παιδί να βγει τελικά ζωντανό…

Δεν πρόλαβε όμως να δει το φως και να επανενωθεί με τους γονείς του.

Αρχικά τα διεθνή ΜΜΕ μετέδιδαν ότι το παιδί είχε βγει ζωντανό, αλλά στη συνέχεια επιβεβαίωσαν την τραγική είδηση του θανάτου του.

Πριν από τη δραματική στιγμή, τα μηνύματα από διασώστες και μηχανικούς άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο το παιδί να ανασυρθεί χωρίς τις αισθήσεις του από το πηγάδι.

Η κορύφωση της αγωνίας αποτυπώθηκε στα μάτια χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου οι ειδικοί έβγαζαν το παιδί για να το περιθάλψουν στη συνέχεια οι γιατροί που βρίσκονταν εκεί. Φωνές, προσευχές, κλάματα, όλα ηχούσαν μαζί και συνέθεταν το σκηνικό του πόνου.

Όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του Associated Press, το αγόρι ήταν τυλιγμένο σε μια κίτρινη κουβέρτα αφού απεγκλωβίστηκε από το τούνελ. Οι γονείς του είχαν μεταφερθεί σε ασθενοφόρο προτού ανασυρθεί ο πεντάχρονος.

Ο αγώνας των διασωστών τιτάνιος καθώς έσκαβαν μανιωδώς για να φτάσουν στο αγόρι που είχε παγιδευτεί στο πηγάδι βάθους άνω των 30 μέτρων.

Η επιχείρηση ανάνηψης δεν στέφθηκε, στην πορεία, με επιτυχία και όπως φαίνεται τελικά το παιδί πέθανε προτού φτάσουν σε αυτό οι διασώστες.

Το χρονικό της τραγωδίας και οι τελευταίες ώρες πριν την ανάσυρση

Διασώστες είχαν διοχετεύσει λίγο προτού ανασυρθεί νεκρό το παιδί οξυγόνο μέσω σωλήνων ενώ κατέβασε στο τούνελ μπουκάλια νερού.

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιχνίδι του πεντάχρονου κοντά στο σημείο και κατέληξαν σε εφιάλτη με την πτώση του.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.