Ολοκληρώθηκε η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο «Υγεία» στην Ελλάδα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Το Υπουργείο Υγείας, σε συνέχεια της ανακοίνωσης για την αεροδιακομιδή της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτας Αιμιλιανίδου, στο εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο Υγεία στην Ελλάδα, ενημερώνει πως «σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η κα Αιμιλιανίδου εισήχθη στην ΜΕΘ λόγω σοβαρής υπαραχνοειδούς αιμορραγίας μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου. Διενεργήθηκε εμβολισμός και αποκλεισμός του ανευρύσματος και παραμένει σε καταστολή».

«Η κατάσταση της θεωρείται κρίσιμη και θα επανεκτιμηθεί τις επόμενες ημέρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις της η Χριστίνα Γιαννάκη ανέφερε στο Omega ότι η Ζέτα Αιμιλιανίδου μεταφέρθηκε στη 1:15 τα χαράματα με air ambulance, λόγω της σοβαρότατης υπαραχνοειδούς αιμορραγίας και παραμένει σε καταστολή. Το χειρουργείο διήρκησε γύρω στις πέντε ώρες και αυτή τη στιγμή η Υπουργός παραμένει διασωληνωμένη στην Εντατική, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, θα γίνει επανεκτίμηση τις επόμενες μέρες.

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Αιμιλιανίδου μετέβη εσπευσμένα στην Αθήνα με αερομεταφορά, κατόπιν της διάγνωσης που έγινε στο American Medical Center χθες βράδυ ότι υπέστη υπαραχνοειδή αιμορραγία στον εγκέφαλο, λόγω ρήξης ανευρύσματος σε αρτηρία του εγκεφάλου.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος την συνόδευσε στην Αθήνα, και η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Χριστίνα Γιαννάκη, που διευθέτησαν την αεροδιακομιδή της. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της η κατάστασή της επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να μπει αμέσως στο χειρουργείο, όπου ακολούθησε πολύωρη επέμβαση για αφαίρεση του αιματώματος και εμβολισμό του ανευρύσματος.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.