Συνάντηση της «Επιτροπής για τη μελέτη και επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόσκληση της υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως.

Βασικό θέμα στη συνάντηση ήταν και οι οργανικές θέσεις των κληρικών. Όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας πρόθεση είναι η διασφάλιση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιωδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών.

«Η πρόθεση είναι η διασφάλιση των εργασιακών ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των κληρικών που μισθοδοτούνται από το Ελληνικό Δημόσιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος από την πλευρά της Εκκλησίας έκανε λόγω για επικοδομητική συζήτηση και ταύτιση απόψεων. «Όταν θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συζήτησης, η οποία θα συνεχιστεί, τα αποτελέσματά της θα είναι επ ωφελεία και του κράτους και της Εκκλησίας αλλά και του πλαισίου των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στα πλαίσια της συναλληλίας και των διακριτών ρόλων«, σημείωσε ο Σεβασμιώτατος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.