Διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται τις επόμενες ώρες- έως και αύριο, Πέμπτη- για τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα, αλλά και το σχέδιο άρσης του lockdown.

Σήμερα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός με διάγγελμα θα εξηγήσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα όσα θα ισχύσουν το Πάσχα, σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις αλλά και τις εκκλησίες.

Χθες ο κ. Μητσοτάκης έθεσε τα μέσα Μαΐου- όταν θα ανοίξει ο τουρισμός- ως ημερομηνία ορόσημο για την επιστροφή στην κανονικότητα.

«Θα βοηθήσει ο καιρός, θα βοηθήσουν τα self-test και είναι δεδομένο ότι εντός ενός εύλογου χρονικού διαστήματος -το οποίο, πιστεύω, ότι θα είμαστε σε θέση να το προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια τις επόμενες ημέρες- θα αρχίσουμε να επιστρέφουμε σε ρυθμούς κανονικότητας και η οικονομική δραστηριότητα θα αρχίσει και πάλι να παίρνει μπρος», ανέφερε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του στην «Πολιτική Ακαδημία Στελεχών Plus» της ΝΔ.

Στο διάγγελμα ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.

Στις 5 Μαΐου αναμένεται ότι το λιανεμπόριο θα επανέλθει στην κανονική λειτουργία του, δηλαδή δίχως να απαιτείται η αποστολή SMS και τα ραντεβού. Στο μεταξύ σε εξέλιξη είναι οι συζητήσεις για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Οι πιθανότερες ημερομηνίες για αυτό το βήμα είναι από τις 6 έως τις 12 Μαΐου, ή 5-10 Μαΐου, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.