Διαμονητήρια για το Άγιο Όρος: Δικαιολογητικά και τηλέφωνα Μονών. Η διαμονή στο Άγιον Όρος υπόκεινται σε κάποιους κανόνες, αλλά εξίσου σημαντικός και συγκεκριμένος είναι ο τρόπος με τον οποίο θα βγάλετε τα διαμονητήρια. Το Άγιο Όρος είναι ένας ευλογημένος τόπος που συνδυάζει τις αρετές της πνευματικής ζωής και την ομορφιά του αισθητού, υλικού κόσμου.

Εκεί βρίσκεται και το κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού. Το Άγιο Όρος αποτελεί «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία» εντός της Ελλάδας, ίσως μοναδική στον κόσμο. Είναι δηλαδή αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία.

Περιλαμβάνει είκοσι Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα και ανεπίσημα χαρακτηρίζεται ως «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία».

Επίσκεψη στο Άγιο Όρος επιτρέπεται, σύμφωνα με το Τυπικό της μοναστικής πολιτείας, μόνο στους άντρες. Νεαροί άνδρες κάτω των 18 ετών επιτρέπονται εάν συνοδεύονται από τον πατέρα τους. Νεαροί άνδρες που συνοδεύονται από έναν ενήλικα αρχηγό ομάδας που επισκέπτονται το Άγιον Όρος για εκπαιδευτικούς λόγους, χρειάζονται τη γραπτή συγκατάθεση των γονέων τους, η οποία επαληθεύεται από επίσημη αρχή της χώρας τους.

Οι επισκέπτες οφείλουν, αρκετές μέρες πριν από την επίσκεψη τους, να τηλεφωνήσουν στα γραφεία Προσκυνητών του Αγίου Όρους της Θεσσαλονίκης για να κλείσουν θέση και να πάρουν έναν κωδικό αριθμό.

Η συνέχεια στο άρθρο Διαμονή στο Άγιο Όρος: Δικαιολογητικά & Τηλέφωνα Μοναστηρίων

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
  1. κωστας 2 χρόνια πριν

    Γεια σας. Ενδιαφερομαι να ελθω την Περιοδο του Πασχα Αγειο Ορος. Τι πρεπει να κανω;

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.