Την επαναλειτουργία του Φετιχιέ τζαμιού στο... Μοναστηράκι ζήτησε ο Ερντογάν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά επίσκεψή του στην Τουρκία.

Σε προεκλογική συγκέντρωση στην Ανδριανούπολη, ο πρόεδρος της Τουρκίας κατά την ομιλία του μετά από μακρά αναφορά στον Μωάμεθ τον Πορθητή ο οποίος ξεκίνησε από εκεί για να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη , αναφέρθηκε στην συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, συζήτησαν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, για την οποία όπως είπε δεν έχει αντίρρηση, φτάνει η ελληνική πλευρά να δεχθεί την επαναλειτουργία του Φετιχιέ τζαμιού στο Μονάστηράκι.

Σημειώνεται ότι το Φετιχιέ τζαμί έχει συμβολική αξία για τους Τούρκους γιατί το όνομά του σημαίνει «τζαμί της κατάκτησης». Σύμφωνα πάντα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, ο κ. Τσίπρας του απάντησε ότι «σας ανοίγουμε τζαμί» εννοώντας αυτό που οικοδομείται στον Βοτανικό.

«Όμως εκκλησιά χωρίς καμπαναριό δεν γίνεται, πως θα γίνει τζαμί χωρίς μιναρέδες; Ο μιναρές είναι μία ανάταση προς τον ουρανό» συνέχισε , εννοώντας ότι το τζαμί στον Βοτανικό δεν θα έχει μιναρέδες.

Όπως είπε ο κ. Ερντογάν, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας του απάντησε ότι δέχεται πίεση από την αντιπολίτευση και δεν μπορεί να λάβει τέτοιες αποφάσεις.

«Όμως είμαστε πολιτικοί, όλοι δεχόμαστε πιέσεις, πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταπεξέλθουμε. Στην Θράκη απαγορεύεται η χρήση της λέξης Τούρκος, ενώ εμάς δεν μας ενοχλεί η ονομασία Ρωμιός.

Αυτή είναι η διαφορά μας στην αντίληψη για τις πολιτικές ελευθερίες», κατέληξε ο κ. Ερντογάν.

Η απαίτηση για την επαναλειτουργία του «τζαμιού της Κατάκτησης» στο… Μοναστηράκι προκάλεσε έκπληξη δεδομένου ότι είναι γνωστή η απαίτηση της Άγκυρας για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, η οποία είναι η εκλογή Μουφτήδων από την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και όχι ο διορισμός τους από το ελληνικό κράτος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.