ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Την Τετάρτη 23/2, στις 6μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας Βόλου, στο πλαίσιο του κύκλου μηνιαίων ομιλιών με θέμα «Εκκλησία και οικολογική κρίση», του Προγράμματος «Πράσινη Ενορία», η κ. Ελένη Αντωνοπούλου, διδάσκουσα στο Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού τής Θεολογικής Σχολής του Α. Π. Θ., θα μιλήσει με θέμα: «Η κλιματική αλλαγή διαβαίνει τό κατώφλι της Ελλάδας. Γιατί συμβαίνει αυτό και πώς πρέπει να δράσουμε».

Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος (κατά κόσμο Παναγιώτης) Γεωργακόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ χειροτονήθηκε διάκονος το 1976 και πρεσβύτερος το 1983, λαμβάνοντας το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη από τον Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο. Από το 1984 μέχρι της εκλογής του ως Μητροπολίτου Δημητριάδος το 1998 διετέλεσε πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Άνθρωπος με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σχέση της Εκκλησίας με την κοινωνία και την επιστήμη, διετέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Μεταμοσχεύσεων, συμμετείχε σε ιατρικά και επιστημονικά συνέδρια, καταθέτοντας τις απόψεις της Ορθόδοξης Θεολογίας, ενώ υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Επιστημόνων Πειραιώς.

Στις 10 Οκτωβρίου 1998 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού από τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κυρό Χριστόδουλο και ενθρονίστηκε στις 14 Νοεμβρίου 1998. Από την στιγμή που εξελέγη Μητροπολίτης Δημητριάδος συνέχισε το μεγάλο έργο του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στο Βόλο στον νεανικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό τομέα, αναλαμβάνοντας και μία σειρά από νέες πρωτοβουλίες, οι οποίες συνέβαλαν στον γόνιμο διάλογο της Εκκλησίας με την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.