Διαγωνισμό συγγραφής βιβλίου για μαθητές προκήρυξε και πραγματοποίησε προ ολίγων ημερών το Πατριαρχείο Γεωργίας, που συγκέντρωσε συμμετοχές από 50 διαφορετικά σχολεία και ξεχώρισε τις καλύτερες, προκειμένου να απονείμει τα βραβεία.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Οι μαθητές, που έπρεπε να φτιάξουν και να παρουσιάσουν τον τίτλο, τον πρόλογο, τη σύνοψη και το εξώφυλλο του δικού τους βιβλίου, συναντήθηκαν στις 10 Ιουνίου στο Κέντρο Νεότητας του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας.

Εκεί, οι 20 καλύτερες σχολικές ομάδες, που είχαν προκριθεί στην τελική φάση, παρουσίασαν τη δουλειά τους στην κριτική επιτροπή και το κοινό.

Έπειτα, η κριτική επιτροπή αποκάλυψε τους νικητές, στους οποίους απονεμήθηκαν και τα σχετικά βραβεία:

Ι θέση – 108ο δημόσιο σχολείο

II θέση – 128ο δημόσιο σχολείο

III θέση – Σχολείο Αγίας Νίνας

Εμπνευστής της καλύτερης ιδέας ήταν το 142ο Δημόσιο Σχολείο.

Τα σχολεία κέρδισαν κουπόνια των 300, 200 και 100 γελ, για να αγοράσουν βιβλία.

Επιπλέον, το σχολείο του οποίου η δουλειά θα έχει την μεγαλύτερη ανταπόκριση στη σελίδα «Davitiani» του Facebook σήμερα (15 Ιουνίου, στις 17:00) θα προταθεί για το «Αγαπημένο του Λαού».

Όπως αναφέρθηκε, ο θεσμός αυτός θα συνεχίσει να υλοποιεί έργα για την προώθηση του γραμματισμού μεταξύ των μαθητών και στο μέλλον.

Το κίνημα εκλαΐκευσης του βιβλίου ξεκίνησε το 2013, με πρωτοβουλία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Γεωργίας κ.κ. Ηλία και έχει μεγάλη απήχηση και εκτός εκκλησίας.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.