Εμπόδια προέκυψαν στη συνεδρίασης της Ειδικής Διορθοδόξου Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην Επιτροπή που προετοιμάζει το έδαφος για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο οι εκπρόσωποι των Εκκλησιών συζήτησαν για ευρεία γκάμα θεμάτων, απ’όπου προκύπτει πως υπάρχουν διαφορές.

Πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online αναφέρουν πως τα ζητήματα που προκύπτουν δεν είναι τόσο σημαντικά ώστε να φρενάρουν τις προετοιμασίες για την Σύνοδο που θα γίνει σε μερικούς μήνες στο Φανάρι.

Στην ενημέρωση που παρείχε το Πατριρχείο Μόσχας αναφέρει:

Η Ειδική Διορθόδοξος Επιτροπή επί προπαρασκευής της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου ολοκλήρωσε τις συνεδρίες της στις 18 Δεκεμβρίου 2015 στην Αθήνα.

Στις εργασίες της υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου συνελθούσης από 16 έως 18 Δεκεμβρίου 2015 Επιτροπής μετείχαν αντιπροσωπείες εκ των 14 κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών. Το Πατριαρχείο Μόσχας στις συνεδριάσεις της Επιτροπής εκπροσωπούσε αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας και μέλη τον Αναπληρωτή του Πρωθιερέα Νικόλαο Μπαλασώφ και τον Ιερέα Ανατόλιο Τσουριακώφ, ως διερμηνέα.

Το έργο της Επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου Κανονισμού της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας θα συνεχισθεί κατά τη διάρκεια της προσυνοδικής εργασίας.

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.